home-1542728639
PULS GRADA · lepota

Zima je pokazala svoje pravo lice, padao je i prvi sneg, a dolaskom dosadne kiše i vlage, možemo da kažemo zbogom lepoj frizuri… No, iako većina dama negoduje kada im kiša ili vetar upropaste divne lokne, dobra vest je da postoji nekoliko trikova pomoću kojih ćete sačuvati frizuru i uredan izgled, čak i po lošem vremenu.

Da ne dužimo previše, odmah prelazimo na savete koji će vam olakšati negu kose i pravljenje frizure tokom zimskog perioda.

1) Ne dirajte kosu!

Obično imamo tendenciju da pipkamo kosu čim primetimo prve kapljice kiše… No, to je nešto što nikako ne bi trebalo da radite. Na taj način ćete je samo dodatno izmastiti i učiniti da izgleda još manje uredno.

2) Dobro osušite kosu

Ovaj savet važi uvek, a naročito tokom zime. Ukoliko dobro osušite kosu, sprečićete neželjeno kovrdžanje sa unutrašnje strane.

3) Koristite serum

Nakon sušenja kose, nanesite serum za oblikovanje i sačekajte 5 minuta. Na taj način će kosa dobro upiti proizvod, što će dodatno sprečiti kovrdžanje.

4) Birajte jonske četke

Ukoliko previše češljate kosu, povećaćete njen statički elektricitet. Ukoliko baš morate da je češljate, birajte jonske četke koje sprečavaju kovrdžanje. One stvaraju balans između pozitivnih i negativnih jona, i tako doprinose glatkoj i sjajnoj kosi. Osim toga, one zatvaraju kutikulu oštećenih vlasi i tako sprečavaju njihovo dodatno isušivanje.

5) Koristite penu za kovrdže

Ukoliko imate prirodno kovrdžavu kosu, onda tokom zime pribegavajte proizvodima za definiciju kovrdža kao što je pena za kosu. Ona će kosi dati potreban volumen, i sprečiti slepljen, ućeban izgled.

6) Podignite kosu

Najpraktičnije rešenje tokom kišnih dana jeste da lokne ostavite za neki drugi dan, i da se odlučite za podignutu kosu. Punđa koju ćete dobro fiksirati lakom za kosu, zvuči kao super praktično rešenje.

7) Pletenice

Još jedno praktično rešenje jeste pletenica. Čak i ako pokisne, kosa će zadržati formu, a time i uredniji izgled nego da je puštena.


kbeauty Rešite se podočnjaka uz pomoć K-Beauty antirid krema Loreal i Nova godina Proizvodi koje ne smeš izostaviti u kreiranju novogodišnjeg look-a! collage 4 trenda za ulepšavanje koja će obeležiti prazničnu sezonu cover www.feministing.com 10 tajni brazilske lepote · · · ·