cool-websites
U VAZDUHU · tech/web

U današnje vreme kada se živi brzo, kada je vreme novac, a slobodno vreme luksuz, u velikoj meri oslanjamo se na internet koji nam brzo i lako nudi željeni odgovor ili pomoć u slučaju nekog problema. Bilo da želite da pronađete brzi recept za večeru, ili aplikaciju koja će vam pomoći da se opustite tokom radnog dana, internet ima rešenje.

Zapravo, na internetu postoji bezbroj sajtova koji nam zaista mogu olakšati život, a da toga nismo ni svesni. I ne, nisu u pitanju samo sajtovi gde možete pronaći dobre igrice ili načine za relaksaciju, već vrlo kvalitetne i sadržajne web stranice koje jednom kada ih probate, umnogome mogu promeniti kvalitet vašeg života, i to na bolje!

U nastavku pogledajte neke od naših zanimljivih preporuka:

1.The True Size

Ko voli da putuje i otkriva nova prostranstva planete nam Zemlje, ovaj sajt može biti vrlo zanimljiv. Naime, u pitanju je sajt koji donosi precizne podatke kada je u pitanju veličina država ili kontinenata. Ovaj sajt će vam pomoći da spoznate pravu veličinu Afrike, ali i da dođete do neobičnih poređenja, kao, na primer, da je Kalifornija iste veličine kao Irak.

2.Wireless Passwords in Airports Around the World

Lista šifri za bežični internet na aerodromima širom sveta redovno se ažurira, te ukoliko često putujete i morate da presedate, pauzu između dva leta lako ćete prekratiti uz internet. Iako postoje plaćene aplikacije koje nude isti vid informacija, ovaj sajt je besplatan, što znači da ne morate da potrošite sav novac na roming i pre nego što stignete na svoje odredište.

3. Wordmark

Ovom sajtu najviše će se obradovati grafički dizajneri, jer u sekundi mogu da vide kako će bilo koja reč koju otkucaju izgledati u različitim fontovima. Ultra zabavno i korisno, zar ne?

4. Music Map

A ukoliko volite muziku i rado otkrivate nove izvođače i muzičke pravce, ovaj sajt je pun pogodak za vas. Sajt funkcioniše tako što ukucate ime nekog muzičara, nakon čega vam izađe takozvana „muzička mapa” sličnih umetnika, a onda je na vama da se opustite i izgubite u novim zanimljivim notama.

5. My Fridge Food

Imate nekoliko sastojaka u kući i ne znate šta biste sa njima? Ovaj genijalan sajt će vam ponuditi brdo recepata koje možete pripremiti od sastojaka koje navedete, a koji pristižu od drugih korisnika.

6. Hemingway

Želite da usavršite veštinu pisanja? Ovaj online urednik može vam pomoći tako što kada ukucate tekst, on vam nudi načine na koji isti možete poboljšati. Od saveta da tekst mora da bude lakše čitljiv, do toga da izbacite pasiv, ova zgodna alatka zaista vam može pomoći da pročistite svoj stil i postanete bolji pisac.

7. Coolors

Ukoliko želite da osmislite idealnu paletu boja za svoj novi kreativni projekat, skoknite na ovu adresu. Ne samo da možete odabrati gotove tonove, već paletu možete prilagođavati svojim potrebama i atmosferi koju želite da postignete, ili da aplodujete fotografiju sa kompjutera i sajt će je sam urediti po vašoj želji.

8. Muscle Wiki

Volite rekreaciju i u stalnoj ste potrazi za novim vidom vežbanja koji će vam ojačati i definisati muskulaturu? Samo kliknite na grupu mišića koju želite da aktivirate, a ovaj sajt ponudiće vam set vežbi kojima ćete postići najbolje rezultate.

Dakle, za svakoga po nešto. Koji sajt se vama najviše dopada?

the_english_channel_arts City letnja preporuka #75: Usavršite engleski jezik na sajtu English Channel DSC_1946 City letnja preporuka #59: Pedaliranje – nova aplikacija za bicikliste 668544103 Ogledalo koje se aktivira samo kada imamo osmeh na licu Kina Sims Mobilna igra zabranjena u Kini zbog istopolnih odnosa · · · ·