elle-beauty-plastic-gettyimages-182187418-1524167938
životna sredina

Kada pogledate u svoj neseser, verovatno prvo što uočite jeste gomila plastike. Sve te bočice, tube, pakovanja… U trenutku kada ekološka svest nacije počinje lagano da se budi, vreme je da zajedno povedemo računa o zaštiti životne sredine, a smanjena upotreba plastike svakako je jedan od važnih koraka na tom putu. Zato vam u nastavku donosimo 8 načina na koje to možete postići na svojim kozmetičkim policama.

Iako se verovatno pitate kako je moguće rešiti se plastike kada je većina kozmetičkih sredstava, počev od šampona i balzama, preko krema i dezodoransa, upravo u plastičnom pakovanju, dobra vest je da sada postoje adekvatne i vrlo praktične alternative.

Šampon u čvrstom stanju

Ne samo da ćete ovim putem eliminisati suvišnu plastiku, već ćete postići zavidan volumen i blistavi izgled kose. Ovi šamponi, baš poput tečnih, postoje u raznim kombinacijama i namenjeni su različitim tipovima kose, pa ćete sigurno pronaći onaj koji je idealan za vas.

Metalna kutijica za šampon

Ukoliko se opredelite za šampon u čvrstom stanju, bilo bi dobro da nabavite jednu ovakvu metalnu kutiju za odlaganje šampona  kako vam se ne bi brzo topio. Pritom, ona je vrlo zgodna, jer kada potrošite jedan, napunićete je drugim šamponom, tako da se time problem suvišne plastike i praznih boca odlaže na duže staze.

Balzam u čvrstom stanju

Baš kao u slučaju čvrstog šampona, balzami takođe postoje u ovom obliku, tako da celokupna nega vaše kose može proći bez plastike! Sjajno, zar ne?

Čelični brijač

Umesto plastičnih brijača za jednokratnu upotrebu, probajte ovu postojanu čeličnu verziju. Time ćete, bar što se tiče kupovine, biti mirni duži period, a imaćete proizvod koji pruža jednako dobre rezultate. Samo budite oprezni prilikom rukovanja, jer oni mogu biti jako oštri.

Veganski ruž

Ne samo da su ovi ruževi potpuno prirodnog porekla, već su spakovani u kutije nastale od recikliranog papira. Dakle, dvostruka dobit!

Dezodorans u staklenoj teglici

Ovo revolucionarno pakovanje, praktično je iz više razloga, a pogotovo zbog toga što nakon što potrošite dezodorans, možete jednostavno oprati teglicu i ponovo je koristiti za nešto drugo.

Sapun u čvrstom stanju

Umesto tečnih sapuna koji se kupuju u plastičnim bocama, birajte čvrste sapune u papirnom omotu koji takođe možete reciklirati.

Četkice za šminkanje od bambusa ili nekog drugog prirodnog materijala

Četkice sa plastičnim drškama zamenite onim od prirodnih materijala, i tako značajno smanjite količinu plastike u svojoj kozmetičkoj torbici.

Pristan Buđenje Dunava · · ·