Najskuplji turistički aranžmani
PULS GRADA · destinacija

Neko bi da je bogat kupio kola optočena dijamantima, neko vilu na Mediteranu, a neko obišao ceo svet. Za prva dva ekstravagantna primera nemamo adekvatno rešenje, ali za one kojima novac ne predstavlja sporno pitanje – turističke agencije širom sveta utrkuju se da obezbede ekskluzivne aranžmane koji doslovno ispunjavaju snove, ali imaju i svoju cenu – ništa ispod milion dolara, mada verovatno ne mora u kešu!

1. Obilazak kraljevskih palata u Indiji

Ampersand Travel nudi posetu i noćenje u svakoj od tri najvelelepnije palate u Indiji – u Ujdapuru Lake Palace, a u Džodpuru Umaid Bhawan i Rambagh palata. Putovanje iznosi oko milion i sedamsto hiljada dolara i podrazumeva prevoz i smeštaj sa ekskluzivnim ugođajima koje nudi svaka od tri kraljevske palate.

2. Posetite sve hotele iz Aman Group kompanije

Ista turistička agencija može vam obezbediti posetu i boravak u čuvenim hotelima Aman, ukoliko niste zainteresovani da posetite kraljevske palate. Za samo 286 hiljada dolara po osobi imate pravo i mogućnost da godinu dana boravite u 31 hotelu širom sveta. Dvanaest noći u svakom od hotela a njih je dovoljno – od Šri Lanke do Butana.

3. Skijanje u Chalet N u Austriji

Skijanje u Austriji nije baš nedostižna destinacija, ali sa ponudom dostojnom poznatima i najvećeg svetskog „krema“, zapravo i jeste. A u čemu je caka? U Gstaad, Chalet Lottie imali biste svoj bioskop i saunu, ličnog šofera i kuvara, i još mnogo toga što i zvuči i jeste prilično ekskluzivno.

4. Iznajmite „grad duhova“ u Koloradu

Reč je o restauiranom gradu Buča Kasidija, u kojem možete uživati u prirodnim termalnim izvorima, originalnom salunu i drvenim kolibama koje će biti vaše za samo 144 hiljade dolara nedeljno, a ukupni kapaciteti su 44 osobe.

5. Poseta Južnom polu

Tura i obilazak Whichaway kampa na Antarktiku, i to od Kejptauna gde započinje vaša ekspedicija je samo početak. Druženje sa istraživačima i ekspertima za proučavanje Južnog pola podrazumeva svega šest osoba tako da je ovo idealna prilika za uživanje ukoliko vam ne smeta hladnoća i volite male turističke grupe. Samo tri puta godišnje, tokom novembra i decembra se organizuju ove posete najjužnijoj tački sveta, za svega 71 hiljadu dolara, i to za 9 dana koliko traje obilazak.

6. Pozajmite ostrvo na Fidžiju

Vlasnik kompanije Red Bull u svom posedu ima i Laucala, ostrvo na Fidžiju, do kojeg se stiže samo privatnim avionom. Ovo mesto je potpuno nestvarno i namenjeno je svim poštovaocima zaštite životne sredine, tako da na njemu nema uvoza proizvoda iz drugih država, već ćete piti i jesti samo namirnice domaće proizvodnje. Za nešto više od milion dolara možete sa sobom povesti još 71 osobu tako da je ovaj prostor idealan za romantična venčanja!

7. Safari u 12 država

Ovo putovanje u organizaciji Natural World Safaris traje 111 dana, i podrazumeva obilazak 12 zemalja, kao i posetu nekim od najugroženijih vrsta životinja (čak 18 vrsta). Kada rezervišete ovaj aranžman čak 100 hiljada dolara odlazi u dobrotvorne svrhe za zaštitu flore i faune mesta koje ćete posetiti. Upustite se u avanturu posmatranja belih nosoroga iz helikoptera u Keniji, ili potražite tigrove u Indiji, na Arktiku posetite polarne medvede, a na Galapagosu dodirnite najstarije kornjače na svetu!

8. Posetite sedam svetskih čuda

Privatnim avionom se za 28 dana obilaze svetska čuda novog sveta. Od Tadž Mahala do Maču Pikčua i Sidnejske opere. Svi transportni i drugi troškovi uračunati su u cenu od 108,5 hiljada dolara po osobi – a ako se vama ovo ne čini kao dobra ponuda, onda, slobodno, ostanite kod kuće!

Spotted by Locals Spotted by Locals: Kako je Beograd dospeo u turistički epicentar 453198ff-6d61-4982-8042-7b73f301a9ef-2060x1236 Bečki hotel koji pruža utočište azilantima Istanbul Najbolji gradovi za mlade umetnike Cloud 9 Cloud 9 – plutajući bar na Fidžiju · · ·