8 pesama sa veoma besmislenim tekstovima
KULTURA · muzika

Slavne i opskurne određene pesme su toliko popularne da ostaje nejasno kako je moguće da su toliki fanovi širom sveta učili i pokušavali da razumeju takve tekstove. Namerno kažemo pokušavali, jer kada vas budemo podsetili na originalne verzije, verovatno ćete se setiti i nekoliko smešnih klipova neuspešnog izvođenja istih pesama.

8. Manfred MannBlinded By the Light

Ostaje nejasno koga je i zašto pobogu zaslepela munja, ili je to bila svetlost ili…

7. Meat LoafI’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That)

U ljubavi je kažu sve dozvoljeno, pa i da čovek kaže šta to ne želi, ili šta ne dolazi u obzir, ili da promeni mišljenje i bude sasvim kontradiktoran!

6. The EaglesHotel California

Večiti gost na ovakvim i sličnim listama koje govore o tekstovima enigmama. Mislili smo da pesma peva o narkomaniji, tako bi reči imale smisla, no, malo smo se prevarili, jer izgleda da je reč o nekakvim vladarima sveta, a i o gnostičkom učenju o postojanju zlih vladara u kosmosu…ok gde je to Treće oko?

5. Led ZeppelinStairway to Heaven

Ok, još jedan klasik je u pitanju, za koji smo verovali da peva o tome kako ti materijalno neće obezbediti kartu za raj, ali, onda su se pojavile neke sumnjive teorije koje kažu da pesma govori o tome kako izbeći da postaneš žrtva porodičnog prava, pa da te tamo neka opelješi…hm, kakva teorija…

4. QueenBohemian Rhapsody

Pojedinci su pisali o tome da pesma govori o Mercuryjevoj borbi sa AIDS-om, međutim sve to ostaje na nivou slabašno dokazivih teorija, a pesma i onako više liči na Kamijevog Stranca, nego na bilo šta drugo.

3. Bob DylanMr. Tambourine Man

Ma koliko vam danas ovo delovalo kao lako, nekome su ove reči zadavale teške muke i bile enigma. Na posletku, ima li veće sreće nego kad shvatite o čemu zaista peva dragi Dylan.

2. The BeatlesI Am the Walrus

Sasvim je jasno da ovde nije reč o čoveku koji postaje morž, pa čak ni kako bi to možda Kafka predstavio. Sa druge strane možda su zaista u pravu oni koji tvrde da ovo ima nekakve veze sa dekriminalizacijom marihuane, pa svi su tako nasmejani…

1. OasisWonderwall

Jedna klasična ljubavna pesma, koja može da se posmatra i kroz perverzno nepostojeći odnos između Noela Gallaghera i McCartneyja. Ko bi koga želeo da objavi, a ovaj nikako da se prvi obrati…i sve to preko plota, ili wall-a.

Pesme inspirisane fotografijama 7 pesama inspirisanih fotografijama 10 albuma do kraja leta 10 albuma koje morate preslušati do kraja leta Sunčani mix pariskog dj dua Poslušajte sunčani mix pariskog dj dua Secousse Koji muzičari mrze svoje pesme Koji muzičari mrze svoje pesme · ·