8ce3be904e6d5f11a2c16ee22523e81c
PULS GRADA · lepota

Parfem je odličan saveznik u zavođenju, toliko da ga često vezujemo za neku osobu ili mesto. Ima moć da nas provoza kroz prostor i vreme. Stoga je veoma važno izabrati pravi parfem koji ide uz vašu ličnost i po kome će vas pamtiti. Kada jednom izaberete onaj pravi, na pola ste puta, jer je potrebno savladati i pravilno nanošenje parfema, kako bi mamio prolaznike od jutra do večeri. Bilo da idete na aperitiv nakon posla ili nenajavljenu večeru u galantnom stilu, mi vam dajemo osam saveta kako da mirišete sveže i neodoljivo u svim prilikama.

1. Birajte note koje duže traju

Pođimo od pretpostavke da nisu svi parfemi isti. Oni na bazi citrusnih nota brže ispare sa kože u odnosu na parfeme sa drvenastim notama, recimo sandala. Zato je važno praviti razliku između ove dve različite vrste baze.

2.  Koristite gel za tuširanje i parfemisane kreme

Parfemi se javljaju u različitim oblicima, od parfum e eau de toilette, preko losiona do gelova za tuširanje. Kombinujte ove proizvode na bazi istog mirisa i on će se zadržati tokom celog dana.

3. Nanosite parfem na strateškim mestima

Zglobovi i vrat nisu dovoljni. Ako želite da se miris vašeg parfema što duže zadrži na koži, prskajte ga i na druge delove tela, na stomak ili dekolte, prevoj kolena ili unutrašnju stranu lakta. Toplota tela razlaže miris tako da gornje, srednje i donje note odaju savršen miris.

 4. Nikada ne utrljavajte parfem

Nakon što ste naprskali parfem na vrat, izbegavajte utrljavanje. Na taj način samo raspršujete molekule koji nestaju u vazduhu, a miris jenjava.

 5.  Naprskajte parfem na mokru kožu

Jutro ili momenat nakon tuširanja, idealni su za nanošenje parfema. Mokra koža zadržava miris duže na koži.

6. Neka vam koža bude dobro hidrirana

Važno je da vam je koža uvek hidrirana, jer suva koža upija samo deo parfema, manje nego što zaista može.

7. Čuvajte parfem na pravom mestu

Izlaganje toploti ili vlagi uništava molekule parfema, zato je važno obratiti pažnju gde ga odlažete nakon upotrebe. Čuvajte ga na provetrenom i suvom, a kupatilo je odlično mesto za to.

 8. Uvek sa sobom nosite mini verziju parfema

Svi dosadašnji saveti zasigurno deluju, međutim postoji još jedan trik koji je vaš kec u rukavu. Uvek u torbi nosite mini verziju svog omiljenog parfema da biste se na brzinu doterale.

iphonewrinkles100518 Da li od ajfona dobijamo bore? untitled-1-1525980537 Saznajte kojih 5 nijansi će se nositi ovog leta desktop-breaker Rijana nam otkriva tajne svog besprekornog izgleda 7d842a15e29e2469b965b815d38a35e5 Koreanke nam otkrivaju 10 tajni porcelanskog tena · ·