demisexual-1-1
U VAZDUHU · urban flash

Da li ste znali da postoji definicija stanja između seksualnosti i aseksualnosti? Reč je o osobama koje osećaju privlačnost prema suprotnom polu, ali se ona ne zasniva na fizičkom kontaktu, već na dubokoj i sveprožimajućoj povezanosti. Ovim osobama važno je da prvo dobro upoznaju partnera pre nego što se upuste u romantičnu vezu, što uopšte nije tako loše.

U nastavku otkrijte kako prepoznati osobu koja ima drugačije poglede na seksualnost. Možda se i prepoznate u sledećim redovima, te vam bude lakše da spoznate kakva veza vam prija.

1. Ne započinjete vezu pre nego što dobro upoznate osobu

Vama je najvažnije da svog partnera doživljavate pre svega kao prijatelja. Smatrate da je dobro poznavanje ključ za uspešan odnos, te se ne upuštate u vezu odmah, već ona dođe spontano.

2. Pomisao na seks vas ne uzbuđuje

Neke ljude uzbuđuje sama pomisao na seks sa osobom koju smatraju privlačnom. Vas, međutim, ne. Seks doživljavate samo kao fizičku manifestaciju nečeg uzvišenijeg što osećate iznutra. Smatrate da je vođenje ljubavi čin emocionalne povezanosti, te da ono usledi vremenom.

3. Privlačnije vam je da spavate kraj nekog, nego sa nekim

Raduje vas toplina koju osetite dok se grlite i mazite sa nekim u krevetu. Za vas taj osećaj ima veću vrednost od vođenja ljubavi.

4. Ne odobravate veze za jednu noć

Nije vam jasno kakvo zadovoljstvo ljudi dobijaju iz odnosa koji isključuje emocije. Spavati sa nekim, a zatim otići bez osvrtanja, za vas je neprihvatljivo.

5. Seksualni život vam nije na listi prioriteta

Smatrate da se kvalitetna veza ne zasniva na seksu, već da je dovoljno povremeno voditi ljubav. Strana vam je pomisao na strastveni seks, te nemate ništa protiv veze u kojoj ga nema.

6. Više vas uzbuđuje nečija ličnost nego izgled

Vi se vezujete za osobu zbog bogatstva njene ličnosti, ne zbog lepog izgleda. Smatrate da vam nije mesto kraj partnera koji ima anđeosko lice, a u duši je loš čovek. Ako druga strana ne ume da vodi smislen i dubok razgovor, ne zavređuje vaše vreme, ni pažnju.

7. Vezivanje je za vas veliki korak

Teško vam je da se upustite u romantičan odnos, jer vezu doživljavate na uzvišen način. Nikada ne uzimate osećanja zdravo za gotovo, pošto ona u vašem slučaju polaze iz srca.

8. Ne dopada vam se flert

Vaše veze ne započinju flertom, jer bi to značilo odlazak u bar i odmeravanje potencijalnog partnera, a vi ste osoba koja u vezu ulazi iz prijateljstva.

photo-1504194569341-48a2e831a3a7 Zbog čega muškarci preuveličavaju broj žena sa kojima su spavali? maxresdefault-1-1 Naučnici dokazali da duša ne umire photo-1490111718993-d98654ce6cf7 Svaka uspešna veza zasniva se na ove tri stvari page-cover Nacrtala je sebe u stilu junaka popularnih crtaća · · · ·