Muškarci
PULS GRADA · moda

Žene će se lako složiti oko činjenice da su svi muškarci, bez obzira na godine, veliki dečaci i da su šanse da odrastu u svim segmentima svoje ličnosti, male, gotovo nikakve. Tako ćete se često naći u prilici da slušate kako koleginicin suprug, iako veoma ozbiljan hirurg ili advokat nedeljom najviše voli da gleda „Doživljaje Miki Mausa“ ili da još uvek sakuplja sličice i menja ih sa takođe ozbiljnim kolegama drugih profesija. No, to što je muškarce tako teško odvojiti od stvari koje vole ne predstavlja problem nigde, do u svetu mode i odevanja, kada je detinjasto ponekad sasvim nedopustivo.

Evo devet modnih komada o kojima biste morali da porazgovarate sa svojom jačom polovinom, ukoliko ovako nešto pronađete u njegovom ormaru, ili još gore na njemu…

1. Ogrlica od perlica ili kamenčića

Sa 14 je to sasvim ok, ali ako polazi na posao, a ispod košulje možete da napipate perlice, uspomenu na jedno davno leto kada je shvatio razliku među polovima, zamolite ga da skine ogrlicu. Ne zato što ste ljubomorni, već zato što, izuzev ukoliko nije hipi, tako nešto ne treba da nosi posle 30.

2. Tinejdžerska zimska kapa

Važno je da je topla, ali važno je i kako izgleda. Ne dozvolite da njegova stara srednjoškolska kapa krasi lepo lice mladog biznismena, ko će ga inače shvatiti ozbiljno?

3. Festivalske narukvice

Ukoliko volite da posećujete muzičke festivale to je plus. Lepa je stvar imati uspomenu sa dobrog druženja i iz kvalitetnog provoda, ali ove narukvice mogu da se nađu jedino u kutiji sa drugim sitnicama iz vremena kada ste se dobro proveli, nikako na zglobu vaše ruke. Ako volite nakit, neka vas zadovolji lep i dobar sat, umesto ovih tinejdžerskih trica i kučina.

4. Gilipterka

Mislite da se ova majica slučajno tako zove? Mladost traži dokazivanje, i svaki novi lepo razvijeni mišić na svom telu želite da pokažete, da se njime pohvalite. Bravo! Lepo je što brinete o svom telu, ali čak i na letovanju, ako imate više od 30 godina postarajte se da vaša majica ima rukave. Prava devojka ume da spazi zgodnog muškarca i kada on nosi odelo!

5. Lančić na novčaniku

Ukrasne predmete kao što su lanci i lančići ostavite ženama. Ili ukoliko volite nakit, potrudite se da to bude nešto što je zaista lepo i vredno, a ne ovaj postpank detalj koji služi jedino da vam novčanik neprimetno ne ispadne iz džepa. Imajte na umu da pravi muškarac uvek zna gde mu se nalazi nešto kao novčanik i da propusti poput, bio sam toliko trešten da sam ga izgubio, nisu previše „cool“.

6. Duhoviti odevni predmeti

Biti zabavan u određenim godinama prestaje da znači izigravati klovna u društvu kako biste bili primećeni ili pohvaljeni. Naprotiv, pravi muškarci umeju da obasjaju sobu u koju uđu, čak i kada ne nose jarko crveni džemper. Vežbajte harizmu, a čarape sa zmajevima ostavite sestriću.

7. Loše odabrane kupaće gaće

U 21. veku u ponudi svetski poznatih brendova, koji se mogu naći i kod nas, postoji toliko veliki izbor kupaćih gaća za muškarce, da ostaje nejasno kako na plažama i bazenima, leti, uporno srećemo nešto poput ovoga. Jedno je biti stidljiv i osećati se nesigurno zbog toga kako bi vam stajale slip speedo gaćice, ali ovaj balon loših veštačkih materijala govori u prilog tome da ste lenji i da se ne trudite baš ni oko čega – loša reklama, zar ne?

8. Ortopedske cipele

Hm, ako imate osetljiva stopala to ne znači da su samo ortopedske cipele dovoljno udobne i prikladne da ih nosite. Danas mnogi brendovi sportske obuće ulažu milione kako bi završili istraživanja na polju udobnosti, naročito za one ljude koji se suočavaju sa poteškoćama prilikom dugih perioda hodanja ili stajanja. Ako ne planirate da već sutra postanete deo staračkog doma, onda se brzo preobujte, imajući na umu da neki ljudi, želeći da vas upoznaju, najpre pogledaju u vaše cipele.

9. Iscepane farmerke

Manje je više. Ako ste rešili da nosite iscepane farmerke, neka onda one istovremeno ne budu i izbledele, i obrnuto. Naravno, kod iscepanih farmerki povedite računa o načinu na koji ih kombinujete sa ostatkom garderobe.I ne zaboravite. Ne želimo da nam kroz te pukotine otkrijete više nego što nas zanima. Dakle, poneka resa je pristojna, ali u odgovarajućoj prilici – roštilj, plaža, park i slično. Zaboravite na poslovne i ljubavne sastanke u ovakvim farmerkama, jednostavno neće proći!

Converse i Andy Warhal All star Converse: Andy Warhol & Converse za novu sezonu Naslovna Lepotice iz srednje škole: Vesele šezdesete Harem Royal Nakit Harem Royal: Lepota suprotnosti Torbe Vogue: Izbor za najbolju torbu u 2015. godini