10 trendi sitnica za proleće
U VAZDUHU · trend

Prava je sreća kada pratite modu i već na početku nove sezone shvatite da ništa specijalno skupoceno ili novo nećete morati da kupite kako biste održali korak sa tekućim trendovima. Ove godine investicije su zaista minimalne, a većina stvari i saveta zapravo glasi – imate to već u ormanu, samo pažljivo potražite. Ako govorimo o karakteristikama stila, onda bi on ukratko mogao ovako da se opiše – zamislite da živite u Danskoj, da često putujete u Francusku, da volite samo udobnu obuću, nosite se praktično i šik, ali samo ukoliko ništa ne remeti vaše ustaljene dobre modne navike…

Pokušalji smo da vam kroz ključne reči i ideje usmerimo pažnju na ono što je ove sezone proleće/leto 2016. zaista važno. A evo i onih odevnih komada bez kojih će biti besmisleno pričati o tome da zaista pratite modu. Kao što ćete primetiti, ništa nije previše novo, da to već nemate, uz male korekcije, u svom ormanu…

1. Kaput boje kamilje dlake

Rano proleće bez kaputa je promašaj, ali stavite po strani klasičan crni ili teget, vama je ove sezone potrebno nešto svetlije – bež, krem pa čak i belo!

2. Košulja sa mašnom

Romantična varijanta klasičnog poslovnog stila. Vraćamo se u sedamdesete, i rane 80-te kada je mašna umesto kravate bila zaštitni znak svake poslovne žene koja je bila rešena da uspe!

3. Prstenje sa sjajnim kamenčićima

U zavisnosti od temperamenta, ukusa i stila, odaberite prstenje koje bilo brojem ili snagom svog svetlucanja diskretno skreće pažnju na vaše ruke.

4. Mala crna torba

Možda nije idealna za posao kada u nju treba da stane nekoliko različitih formata i stvari koje vam realno i nisu sasvim neophodne, ali će zato ova mala i kompaktna struktura biti vaš najbolji „prijatelj“ u popodnevnim šetnjama i večernjim izlascima – mobilni, karmin, ključevi i to je to!

5. Mat blejzer

Ako ga do sada već niste nabavili, krajnje je vreme da to učinite. Ove godine nosiće se više nego inače i njegova popularnost mogućno će „ugroziti“ slavu stare dobre kožne jakne.

6. Bluza na pruge ili štrafte

Prilično je jasno da ovaj dezen nikada neće izaći iz mode. Jednostavan je, klasičan, i odlično se kombinuje uz teget poslovnu garderobu ili farmerke i kožnu jaknu. Od proleća do pozne jeseni samo je mornarski stil zauvek u trendu!

7. 3/4 suknja-pantalone

Modni svet je uporno tragao za idealnim rešenjem koje će zameniti suknju pun krug, ili onu u „A“ formi, a da to ipak izgleda pristojno i ne bude klasična zamena, umesto suknje pantalone. Zato su ove od ranije poznate suknja-pantalone širokih nogavica i ne sasvim duge postale nova/stara stvar koja će vam ove sezone biti neophodna.

8. Baletanke sa tankim kaišićima

Već smo pisali o tome da ravna i udobna obuća ove sezone ima pravo prvenstva, a ove baletanke biće idealne za nositi i danju i noću, uz džins, ili haljinu, na vama je da odaberete.

9. Beli lak za nokte

Vreme je da crveni lak ode na zaslužen odmor, ako ne baš u penziju. Ove sezone gledajte da nosite lak kreč bele, nešto mlečnije bele nijanse ili nove, sivo-bež, boje o kojoj svi već pričaju!

3D tetovaže Novi trend: 3D tetovaže Muška moda u Londonu 2016. Muška moda u Londonu: Važno je zvati se Gatsby Muška moda 2016. Muške frizure u 2016: Neuredna kosa će biti hit iStock_000003642334_Large Iznajmljeni život · · · ·