Filmske zvezde BBC
KULTURA · film/TV

Neke uloge su tako dobro odglumljene da prosto verujemo da su glumci stvoreni za njih. Međutim, za neke od njih nismo ni svesni da je tako malo falilo da ih tumači neko drugi, a ko zna kakav bi konačan ishod tada bio.

Postoje filmske uloge koje su pisane baš za određene glumce i glumice, a postoje i one u kojima je proces selekcije bio nešto duži i teži. Kada su u pitanju filmovi koji se kasnije nisu proslavili, retko ko se priseća šta je sve moglo da bude, tj. ko je sve mogao da glumi u njima. U slučaju veoma uspešnih filmova i čuvenih uloga veoma je zanimljivo sagledati ono što je moglo biti da su izabrani drugi glumci. U nastavku sledi spisak onih koji su odbili sjajne uloge u filmovima koji su postali voljeni i od publike i od kritičara.

Džon LitgouBetmen

Džon Litgou, većini poznat po ulozi u seriji Treći kamen od sunca, mogao je da bude Džoker u filmu o Betmenu i to dva puta. Prvi put je u pitanju bio film Džona Dantea koji nije ni napravljen, a drugi put Betmen Tima Bartona iz 1989. Sam glumac kaže da je ta audicija kod Bartona njegova najgora u životu jer se trudio da ga ubedi da nije pravi izbor za tu ulogu, u čemu je i uspeo.

Ema VotsonLa La Lend

Prvobitni kasting za ovaj film uključivao je Majlsa Telera i Emu Votson, ali je to promenjeno. Votsonova je objasnila da je u pitanju rano vezivanje poznatih imena za film, pre nego što je išta uopšte i bilo dogovoreno. Umesto nje, ulogu je dobila Ema Stoun, koja je na kraju nagrađena Oskarom.

Šon KoneriGospodar prstenova

Čarobnjaka Gandalfa mogao je da tumači čuveni Šon Koneri, ali je to odbio. Kaže da nikad to nije razumeo, uprkos tome što je pročitao i knjige i scenario i pogledao filmove. Ser Ian MekKelen je za svoje tumačenje Gandalfa zaslužio nominaciju za Oskara.

Kristina EplgejtPravna plavuša

Uloga koja je fenomenalno legla Riz Viterspun prvobitno nije bila namenjena njoj, već Kristini Eplgejt. Eplgejtova, koja se već proslavila tumačenjem ne baš najbistrije plavuše, nije htela da se ponavlja i tek kasnije je shvatila svoju grešku kada je odbila ulogu.

Džon TravoltaForest Gamp

Uloga Foresta Gampa ponuđena je Travolti, ali ju je on odbio kako bi snimio Petparačke priče. Tom Henks je preuzeo, a ova dva filma su se takmičila za Oskare 1995. godine. Forest Gamp je zaradio čak šest, među kojima je i onaj za Henksa, nasuprot jednog za Petparačke priče.

Voren BitiUbiti Bila

Kventin Tarantino se svojski trudio da ubedi Bitija da tumači naslovnu ulogu u njegovom filmu Ubiti Bila. Bitiju se nije sviđalo što je puno vremena moralo da se provede u Kini zarad snimanja scena i nije želeo da ostavi svoju decu. Tarantino je izjavio da bi Biti odlično odglumio da je prihvatio, ali da nema zle krvi zbog odbijanja.

Vil SmitMatriks

Tarantina je odbio i Vil Smit za ulogu u Đangovoj osveti, ali uloga koja je zaista izmakla Smitu je uloga Nea u Matriksu. Kada mu je predloženo, Smit nije video potencijal u toj ulozi, a kada je odgledao film, priznao je da on to ne bi odglumio kako treba i da je bolje što je ulogu dobio Kijanu Rivs.

Džulija RobertsZaljubljeni Šekspir

Džulija Roberts je trebalo da glumi u Zaljubljenom Šekspiru, ali samo u slučaju da Danijel Dej-Luis glumi sa njom. Kada je on odbio ulogu, i ona se povukla i tako je šansu dobila Gvinet Paltrou, koja je kasnije nagrađena i Oskarom upravo za tu ulogu.

Nikolas KejdžRvač

Miki Rurk je bio prvi izbor reditelja Aronofskog, ali zbog toga što se smatralo da neće privući dovoljno publike, uloga je ponuđena Nikolasu Kejdžu. Iako je Kejdž prihvatio, shvatio je da ne bi mogao da postigne potreban izgled bez upotrebe steroida što nije želeo, tako da je uloga ipak pripala Rurku.

11-summer-romance-split.w710.h473 Gde je nestala romantika iz letnjih filmova? Screen-Shot-2018-07-17-at-11.09.05-AM Zvezde serije „Breaking Bad“ ponovo kuvaju! Capital pictures (?????-?????) 10 činjenica o filmu „Titanik“ koje možda niste znali TCDDOAB_EC044 Glumci serije „Downton Abbey” snimaju istoimeni film · · ·