Šekspir
U VAZDUHU · urban flash

Ove godine se obeležava 400 godina od smrti barda književnosti- Vilijema Šekspira. Njegova dela konstantno pobuđuju maštu čitaocima, a teoretičari književnosti često govore da bolji književnik nije postojao niti će postojati. Likovi koje je stvarao, jezik kojim je pisao, sve to teško da će ijedan pisac ikada ponoviti.

Pošto Šekspir i dalje živi kroz svoja dela, a živeće zauvek, razvojem medija njegova su dela došla i na televizijske ekrane. Ovo je svakako dokaz da je pisac izvanredan-njegova dela se mogu primeniti u bilo kom vremenu. Mnogo smo adaptacija samo mi tokom života sreli. Neke su bile više, neke manje uspešne. Mi smo odlučili da uradimo nešto drugačije, da vam predstavimo adaptacije Šekspirovih dela gde glumci imaju najviše stila.

Romeo & JulietOtvori galeriju

Šekspir je i enigma i inspiracija i motivacija za sve koji vole književnost. I verovatno će tako zauvek ostati.  Stvorio je nezaboravne junake, svevremene, njegove drame se i dalje izvode i izvodiće se, a i filmski stvaraoci se okreću Šekspirovim delima.

rodna ravnopravnost Nekad je ravnopravnost žena bila opasna stvar tatu Tetovaže za ljubitelje mačaka torba Šta svaka žena (treba da) ima u svojoj torbi Čarape Netipične čarape-Nosite slavne slikare na nogama · ·