Kako je jedan umetnik učinio Afroamerikanke ponosnim
U VAZDUHU · urban flash

Pierre Jean-Louis je američki umetnik koji stvara portrete Afroamerikanki i to tako što njihovu karakterističnu i bujnu kosu pretvara u cvetne bukete, šume zelenog lišća i daleke prostore iskonske prirode.

Prave cvetne galaksije na glavama tih žena samo su jedan detalj u lepoti celokupnih radova ovoga umetnika, jer su njihova lica, izrazi, oči prepune priča toliko živopisna da biste satima mogli da nečujno razgovarate sa licima koja se nalaze na ovim portretima.

Ideja Jean-Louisa bila je da ohrabri i podstakne žene afroameričkog porekla da budu ponosne na svoju baštinu i korene. Da budu smele u svom pokazivanju lepota kojima se odlikuju, a upravo jedna od njih je i bujna kosa u sitnim i gustim loknama, poznata kao afro frizura.

Serija ovih portreta nosi naziv Black Girl Magic a prve fotografije nastale su kada je umetnik na društvenoj mreži Instagram otkrio nekoliko fotografija i selfija žena koje su imale beskrajno bujnu prirodnu i tako tipičnu kosu za Afroamerikanke. Kaže da je tog trenutka shvatio da su te devojke, bile prave crne kraljice, hrabre i toliko lepe u onom iskonskom značenju te reči. Prihvatiti sebe, dodaje umetnik, je težak zadatak, ali one koje znaju ko su otkrivaju svoju najdivniju stranu, zbog koje umetnik može samo da poželi da mu ovakva inspiracija dolazi što češće.

Kako je jedan umetnik učinio Afroamerikanke ponosnimOtvori galeriju
Predsednička trka zahuktana, ali i građani imaju nešto da poruče! Šta ljudi zaista misle o izborima u SAD-u Jestivi lakovi za nokte KFC: Lak za nokte sa ukusom piletine Ilustracije Chaza Huttona na duhovit način objašnjavaju život odraslih Surove istine o životu odraslih Kanski festival 2016. Filmski festival u Kanu: Najglamuroznije zvezde sa crvenog tepiha · ·