Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH
PULS GRADA · agenda

Evo našeg izbora najboljih događaja u naredne dve sedmice.

ponedeljak
30/9.
film
Put ružama posut

Nakon premijere u Sava Centru, domaći film „Put ružama posut“ dolazi na redovni repertoar Doma sindikata. Ovaj film govori o životnom putu srpske princeze Olivere Lazarević, najmlađe kćeri Kneza Lazara i Kneginje Milice. Nju su iz rodnog Kruševca u harem Bajazita I, koji joj je pogubio oca, ispratili pupoljcima, a često je kroz život bolno, ali vešto gazila po trnju. Olivera je ipak uspela da preživi, dostojanstveno istraje i da se u Srbiju vrati.
Uloge: Vesna Stanojević, Tanja Bošković, Dragan Mićanović
Dečanska 14, Beograd
www.dds.co.rs

utorak
1/10.
manifestacija
Radost Evrope

U Beogradu se ove godine po 44. put organizuje susret dece Evrope u okviru manifestacije Radost Evrope. Reč je o najvećoj i najstarijoj međunarodnoj manifestaciji dečjeg stvaralaštva, ustanovljenoj davne 1969. povodom Svetskog dana deteta. Početkom oktobra u Beograd stižu deca iz mnogih zemalja Evrope – igraju, pevaju, glume, a pre svega se druže i dobro zabavljaju

Traje do 6/10.
www.joyofeurope.rs

 

Agenda do 13.oktobraimg-stand-up_fest.jpg

četvrtak
3/10.
festival
Stand Up Fest

Treći po redu Stand Up Fest, beogradski međunarodni festival stand-up komedije, održaće se u Domu omladine Beograda. Ovogodišnji slogan festivala je „Antiapatija“. Prvog dana publika će imati priliku da vidi najbolje mlade nade iz tri zemlje regiona – Hrvatske, BiH i Srbije, dok će preostala tri dana nastupiti najbolji komičari iz regiona. Poslednje večeri organizatori dovode pravu stand-up zvezdu iz Irske – Dilana Morana. 
Traje do 6/10.
Makedonska 22, Beograd
Cena ulaznica: 3/10 – 300, 4/10 – 500 i 600, 5/10 – 500 i 600 i 6/10 – 1.200 i 1.400 dinara
www.domomladine.org, www.standup.rs

četvrtak
3/10.
manifestacija
Sajam turizma

Na Novosadskom sajmu ove godine se održava 46. Međunarodni sajam turizma, koji promoviše banje i klimatske centre u zemlji, zimsku turističku ponudu zemlje i regiona, ali i novogodišnje aranžmane. Aktivno učešće na sajmu imaju i turističke organizacije gradova i opština, a na sajmu se održavaju i skupovi strukovnih udruženja namenjena poslenicima u turizmu i ugostiteljstvu.
Traje do 6/10.
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad
www.sajam.net

Agenda do 13.oktobraimg-gravity-movie-poster-closeup[1].jpg

četvrtak
3/10.
film
Gravity

Film Alfonsa Kuarona „Gravity“, u kojem glavne uloge tumače Sandra Bulok, Džordž Kluni i Erik Mičel, premijerno će u Beogradu biti prikazan u Domu sindikata. Medicinski inženjer i astronaut rade zajedno da bi preživeli, posle nesreće koja ih ostavlja u prostoru…
Dečanska 14, Beograd
www.dds.co.rs

petak
4/10.
koncert
Lojd Kol

Drugi po redu Paralel, beogradski festival supkulture, u Beograd i u ovaj deo Evrope prvi put dovodi veliku zvezdu britanskog popa osamdesetih – Lojda Kola. „Sa svojim bendom, Lloyd Cole & The Commotions, Kol je uspeo da spoji intelektualne tekstove, nastale pod uticajem različitih književnih i filosofskih dela, i istovremeno jasne i na prvo slušanje upečatljive i pevljive melodije“, navode organizatori. 
Scena Stamenković, Ustanova Kulture Palilula, Mitropolita Petra 8, u 20.30 časova
Cena ulaznica: 1.500 i 1.800 dinara
Festival Paralel traje od 30/9. do 6/10.

subota
5/10.
koncert
Peter Gabriel 

Svetska pop-legenda, autor hita „Sledgehammer“, koji je ušao u istoriju kao najizvođeniji video svih vremena, Peter Gabriel nastupiće u Kombank areni. U čast proslave 25 godina od objavljivanja svog albuma „So“, Peter Gabriel će izvesti u celosti ovaj album na koncertima širom Evrope 2013. Gabriel će u Beogradu nastupiti s originalnom postavkom svog „So“ benda, daće presek najboljih delova karijere i izvesti sve pesme s albuma „So“.
Bulevar Arsenija Čarnojevića 58, Beograd, u 20 časova
Cena ulaznica: od 2.900 do 5.500 din.
www.kombankarena.rs, www.petergabriel.com

subota
5/10 
žurka
Paul „Seiji‟ Dolby 

Kao osnivajući član zapadno-londonskog benda Bugz in the Attic, Seiji je pionir broken beat-a, koji je prezentovao kao rezident u legendarnom londonskom klubu Co-Op i po celom svetu. 2007. godine napušta Bugz in The Attic i izdaje DJ Tools, eksperimentalni album za Sonar Kollektiv, istovremeno producirajući muzički album Roisin Murphy „Overpowered‟.
Seiji nastupa u okviru „It’s A Dubstep Thing‟ serijalu žurki koje promovišu bass kulturu u Beogradu.
KC Grad, Braće Krsmanović 4, Beograd, u 22 časa
Cena karte: 300 i 400 dinara
www.gradbeograd.eu

ponedeljak
7/10.
pozorište
JoakimInterFest

Međunarodni pozorišni festival JoakimInterFest održava se svake godine u Kragujevcu, Knjaževsko–srpskom teatru. Festival je dobio ime po Joakimu Vujiću (1772-1847), direktoru prvog srpskog teatra osnovanog u Kragujevcu 1835. godine. Od 2010. JoakimInterFest je član dve međunarodne pozorišne mreže, Nove evropske pozorišne akcije NETA i Međunarodne pozorišne mreže svetskih pozorišta InterAct.
Traje do 15/10.
www.joakimvujic.com

sreda
9/10.
sajam
EcoFair

Deseti po redu Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa EcoFair održaće se i ove godine na Beogradskom sajmu. Posetiocima će tom prilikom biti predstavljeni elementi zaštite životne sredine, rešenja zaštite životne sredine po oblastima, zaštita prirode i upravljanje prirodnim resursima, strategija, projekti i edukativni programi za očuvanje životne sredine i prirode, kao i promocija međunarodne saradnje.
Traje do 12/10.
Hale 1 i 1 A, Bulevar vojvode Mišića 14, Beograd
Radno vreme: od 10 do 18 časova
www.sajam.co.rs

Agenda do 13.oktobraimg-nigel_kennedy.jpg

sreda I četvrtak
9 i 10/10.
koncert
Najdžel Kenedi

Poznati violinista Najdžel Kenedi nastupiće u Beogradu u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, u organizaciji „My Way“ koncertne agencije. Na sceni Kolarca Najdžel će nastupiti s još tri muzičara, među kojima su Rolf Busalb (gitara), Jaron Stavi (bas) i Kristof Džiedžić (bubnjevi). Već više od 25 godina ovaj britanski violinista važi za jednog od najpriznatijih virtuoza na svetu, s najviše prodatih albuma.
Studentski trg 5, Beograd, u 20 časova
Cena ulaznica: 2.500, 3.000 i 3.500 dinara
www.kolarac.rs

sreda
9/10.
izložba
Izložba grafičkog dizajna

U sklopu GRAFIMA – sajma grafike i štamparstva, biće otvorena izložba pod nazivom 9/10 na Beogradskom sajmu, čiji će promoter biti Tamara Maksimović, grafički dizajner, autor idejnog rešenja za AirSerbia. Posetioci će imati priliku da pogledaju radove devet dizajnera iz Srbije iz različitih oblasti grafičkog dizajna, kao i radove Tamare Maksimović koja će pored najnovijeg projekta predstaviti još neke od svojih ranijih radova. 
Traje do 12/10.
Bulevar vojvode Mišića 14, Beograd
www.sajam.co.rs

Agenda do 13.oktobraimg-apokalipsa_u_holivudu.jpg

četvrtak
10/10.
film

Apokalipsa u Holivudu
Komedija „Apokalipsa u Holivudu“, koja će se naći na repertoaru Doma sindikata, prati avanturu šest prijatelja zatečenih u kući, posle serije veoma čudnih događaja. Kako se događaji van kuće raspliću, zalihe koje nestaju prete da razore prijateljstvo. Na kraju, bivaju primorani da napuste kuću i suoče se sa svojom sudbinom i pravim značenjem reči prijateljstvo.
Uloge: Set Rogen, Ema Votson, Džejms Franko, Džona Hil
Dečanska 14, Beograd
www.dds.co.rs

petak
11/10.
manifestacija
Oktobarski salon

Ovogodišnji 54. Oktobarski salon biće održan prvi put u Robnoj kući „Kluz“ u Beogradu. Oktobarski salon je najstarija manifestacija iz oblasti vizuelnih umetnosti kod nas, koja je kroz višegodišnju dinamičnu transformaciju prerasla od lokalne revijalne izložbe do međunarodne manifestacije s izrazitim autorskim karakterom. Kao izuzetno zapažen događaj u gradu, tokom šest nedelja trajanja Oktobarski salon poseti oko 50.000 posetilaca. U fokusu ovogodišnjeg Salona biće feminizam koji živi u praksi.
Traje do 17/11.
Masarikova 4, Beograd
oktobarskisalon.org

subota
12/10.
koncert
Vaya Con Dios

Legendarni belgijski sastav Vaya Con Dios, predvođen pevačicom Dani Klajn, nastupiće u okviru svoje oproštajne turneje u Kombank areni. Na koncertu u Beogradu bend će sve ljubitelje njihove muzike, po poslednji put, podsetiti na najveće hitove „Nah neh nah“, „Johnny“, „Just A Friend Of Mine“, „Don’t Cry For Louie“, „Puerto Rico“ u originalnom aranžmanu iz devedesetih, kad je ovaj bend i doživeo svetsku popularnost. U proteklih 25 godina ovaj sastav objavio je šest studijskih, tri kompilacijska albuma i prodao više od deset miliona albuma i tri miliona singlova. 
Bulevar Arsenija Čarnojevića 58, Beograd, u 20 časova
Cena ulaznice: od 1.700 do 3.800 dinara
www.kombankarena.rs

subota & nedelja
12. & 13/10.
sajam
Dodir Pariza

Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja, najveći beauty sajam na području Jugoistočne Evrope održava se tradicionalno na Beogradskom sajmu pod nazivom Dodir Pariza. Bolonjski Cosmoprof, moskovski Intercharm i beogradski Dodir Pariza, spadaju u najveće beauty sajmove u Evropi. Dodir Pariza ima međunarodni karakter i održava se dva puta godišnje, u proleće i na jesen.
Hala 2, Bulevar vojvode Mišića 14, Beograd
Radno vreme: od 10 do 20 časova
www.sajam.co.rs, www.sajamkozmetike.com


selah_sue.jpg Agenda do 29.septembra belef1.jpg Agenda do 21. jula iluzionisti.jpg Iluzionisti u Areni i Spensu belef2013.jpg Danas počinje BELEF