public_image_limited.jpg
PULS GRADA · agenda

I kada bi se klonirali ne bi stigli na sve ono zanimljivo što se sprema za period pred nama. Krokodil, Blockbuster, BELEF, Red Bull Flugtag, PIL, Whitesnake i fin mladić Bajaga… ko preživi pričaće.

I kada bi se klonirali ne bi stigli na sve ono zanimljivo što se sprema za period pred nama. Krokodil, Blockbuster, BELEF, Red Bull Flugtag, PIL, Whitesnake i fin mladić Bajaga… ko preživi pričaće.

Agenda do 24. junaimg-public_image_limited.jpg

četvrtak
13/6.
Public Image Limited

Britanski postpunk sastav Public Image Limited održaće koncert pred beogradskom publikom u bašti Studentskog kulturnog centra. Public Image Ltd u Srbiju dolaze u okviru turneje na kojoj promovišu prošlogodišnji album „This Is PiL“, ali u saopštenju organizatora naglašava se da će grupa pored novih numera izvoditi i proverene hitove.Kralja Milana 48, Beograd, u 21 čas
Cena ulaznice: 1.800 dinara
www.skc.org.rs

četvrtak
13/6.
film
Pročišćenje 

Kad bi jedne noći u godini mogli da počinite bilo koji zločin bez posledica, šta biste vi uradili? U filmu „Pročišćenje“, spekulativnom trileru koji prati jednu porodicu jedne večeri, četiri osobe će biti testirane kako bismo videli koliko daleko su spremni da odu da bi sačuvali sebe, kad opasni svet upadne u njihov dom.Režija: Džejms DeMonako
Uloge: Itan Hok, Lena Hedi, Ris Vejkfils, Mark Burkholder, Adelejd Kejn 

četvrtak
13/6.
festival
Krokodil

Letnji festival KROKODIL ove godine će biti podeljen u tri tematske večeri. Prvo veče biće posvećeno mešavini književnog i novinarskog stvaralaštva, a predstaviće se savremeni kolumnisti iz bivše Jugoslavije. Drugo veče bavi se formama moderne književnosti i provokativnim pristupima veštini pisanja. Treće veče posvećeno je večnoj, kreativnoj vezi između muzike i književnosti.Početak u 20 časova
Traje do 15/6.
Beograd, Amfiteatar ispred Muzeja istorije Jugoslavije
Botićeva 6
www.mij.rs

petak
14/6.
koncert
Whitesnake

Popularni britanski rok bend Whitesnake održaće koncert u Beogradu, na Kalemegdanu kod Kule Nebojša, u okviru svoje velike svetske turneje „Year of the Snake“. Kako najavljuju, biće to turneja s najvećim hitovima iz njihove višedecenijske karijere, kao što su „Is This Love“, „Here I Go Again“, „Fool For Your Loving“, „Still of the Night“ i brojni drugi. Ovaj svetski poznati bend u prestonici Srbije prethodno je nastupao na Tašmajdanu i u Areni.
Početak u 19 časova
Cena ulaznice: parter 1.990, fan-pit 2.990, VIP tribina 3.500 dinara 

petak
14/6.
filmovi
Blockbuster

Revija filmova Blockbuster u Sava Centru publici će premijerno predstaviti naslove koji će obeležiti letnju filmsku sezonu 2013. Reviju otvara komedija „Mlađi referenti“, a od komedija biće prikazane i „Slučajni ljubavnici“, „Žestoke devojke“, „Deveruše“ i „Prva godina braka“. Ne repertoaru su i „Samo Bog prašta“, „Lice ljubavi“, „Neželjeno dejstvo“, „Poziv“, „Vajolet i Dejzi“, „Vatrena trka“. Letnju reviju filmova zatvara novi film Breda Pita „Svetski rat Z“.
Traje do 19/6.
Milentija Popovića 9, Beograd, u 20 časova
Cene ulaznica: 350 dinara
www.savacentar.net

petak
14/6.
festival
Beograd Velograd

Prvo izdanje Beograd Velograd biciklističkog festivala održava se u Beogradu, u Savamali, u KC Grad, gde će posetioci moći da prisustvuju predavanjima, prezentacijama, radionicama, kaskaderskim nastupima, modnim revijama, bioskopskim projekcijama i polo-mečevima. Trećeg dana biće organizovana Orange Bike Ride vožnja sa stotinama biciklista, koji će voziti po ulicama Beograda. Cilj je da se promoviše korišćenje bicikla kao sredstva u svakodnevnom saobraćaju.
Traje do 16/6.
Braće Krsmanović 4, Beograd
www.beogradvelograd.com

petak & subota
14. & 15/6.
manifestacija
Pančevački karneval

Internacionalni Pančevački karneval smatra se jednom od najznačajnijih međunarodnih karnevalskih manifestacija u Srbiji. Pančevački karneval je spoj različitih karnevalskih tradicija i kultura iz celog sveta, čiji je sastavni deo međunarodna saradnja i razmena. Pančevo, inače, ima tradiciju karnevala koja datira iz 19. veka.
www.karnevalpancevo.com

subota
15/6.
žurka
Start leta

U Zastavinoj bašti u Kragujevcu zvanično se otvara letnja sezona žurkom „Start leta 2013“. Pod sloganom „Ceo grad na jednom mestu“, organizatori najavljuju tri party zone – Graffiti, Foam i Harlem shake zona, na kojima će nastupiti DJ Nikola Aničić, DJ Dimitrije Kasalović i specijalni gost DJ Blondy. Najavljeni su profesionalni svetlosni i specijalni efekti, GO GO igračice, koktel majstori i još mnogo iznenađenja.
Kosovska, Kragujevac, u 22 časa

subota
22/6.
koncert

Bajaga i Instruktori

U Donjem gradu Beogradske tvrđave Bajaga i Instruktori održaće koncert ovog leta, što će biti prvi put u njihovoj karijeri da nastupaju na ovoj lokaciji na otvorenom. Bend se trenutno nalazi na turneji u okviru koje promoviše poslednji studijski album „Daljina, dim i prašina“, a za nastup u Beogradu najavljeni su i gosti iznenađenja. Bajaga i Instruktori slave, inače, 29 godina postojanja. 
Početak u 18 časova
Cena ulaznice: 1.000, fan-pit 1.500, VIP tribina stajanje 2.500 i VIP tribina sedenje 3.000 dinara

petak
21/6.
festival
BELEF

Pod sloganom „Diši. Ne diši.“ biće održan 22. Beogradski letnji festival, BELEF. Zadržavajući prošlogodišnju koncepciju „festival festivala“, ove godine posetioci će moći da uživaju u 10 festivala i festivalskih produkcija koje obuhvataju četiri umetničke celine: muziku, film, igru, vizuelnu umetnost. Edukativni karakter festivala biće realizovan kroz program podizanja svesti o ekologiji. Pored premijernih izvođenja na otvorenom, novina je festivalska scena koja će biti postavljena u dvorištu Pete beogradske gimnazije, gde će se održati većina programa ovogodišnjeg BELEF-a. Svi programi će biti besplatni.
Traje do 15/7.
www.belef.org

subota 22/6.
događaj
Lude letelice 

Red Bullov „Dan za letenje”, poznatiji pod imenom Red Bull Flugtag stiže i na Adu Ciganliju. Na specijalno pripremljenom poligonu za letenje takmičiće se 39 timova, iz svih krajeva Srbije, sa svojim odvažnim pilotima i članovima posade u kreativnim, ručno izrađenim letelicama. Takmičenje se zasniva na pokušajima da letelice na ljudski pogon polete sa rampe visoke šest, a duge 30 metara.Praseći bombarder, Angry Serbs, Ćaknuta ovca i Moja pegla samo su neke od urnebesnih letelica koje će publika imati priliku da vidi tokom glavnog programa. 
Ada Ciganlija, Beograd
Početak u 12 časova
www.redbullflugtag.rs

do  srede 31. jula
izložba
Živeo život

Međunarodna izložba lepog života od 1950. do 1990. godine, predstaviće, u okviru najavljene „theme park“ postavke veliki broj tematskih celina koje su obeležavale život građana nekadašnje Jugoslavije u tom periodu.  Među predstavljenim segmentima neki će se podsetiti, a neki upoznati s „Crvenim kioskom“ i omiljenim viršlama sa senfom, sportskim herojima tog vremena,  školskim sistemom s učionicama iz 70-ih godina, đačkim uniformama, te zaboravljenim predmetima poput domaćinstva ili ONO. 
Tokom izložbe posetioci će imati priliku da uđu u nekadašnji gradski i međugradski autobus i krenu u „vožnju“ njima, učestvuju u turniru igranja klikera ili preskakanju lastiša, preslušaju stare muzičke hitove, preko posebno patentiranog uređaja osete miris „Briona“, sladoleda od vanile na točenje, cigaret-žvaka i još mnogo toga.
Galerija Robne kuće Beograd
Knez Mihailova 5, Beograd
www.ziveozivot.com

vlada_divljan1.jpg Agenda do 09. juna green-day-20121.jpg Agenda do 26. maja bina-2013-srb1.jpg Agenda do 12. maja poster_renoviranje_353x500.jpg Agenda do 21. aprila