cover
KULTURA · art

AIR program umetnika u rezidenciji KC Grada, „Inspiracija Beograd“, nastavlja se i tokom 2017. godine. Prva umetnica koja će raditi i boraviti u Beogradu je Sonia Gavrilović Hufton. Tokom januara i februara Beograd će biti njeno privremeno mesto boravka.

Sonia Gavrilović Hufton stvara in situ crteže i zidne slike, koji kombinuju tematiku identiteta i porodičnog života sa intimnim pričama ljudske interakcije. Klimave figure na muralima, dvosmislenog karaktera, naslikane su ili rađene u tehnici kolaža, nastaju uglavnom promišljanjem vizelnog haosa. Njena praksa i svakodnevne aktivnosti su prožeti – upotrebom i reciklažom objekata, lokalnih priča i pauza odnosno momenata i tišine između priča. Tokom rezidencije Sonia će proširiti svoju arhivu objekata i pojava, sakupljajući svuda po gradu, objekte koji su izgubili svoju prvobitnu namenu i upotrebiće ih u kreiranju pomenutih in situ murala u svom privremenom domu.

Projekat AIR Inspiracija Beograd podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Repulike Srbije.

Sa otvaranja izlozbe Produžena izložba Pikasovih grafika u Kući legata tet Tetovaže inspirisane čuvenim umetničkim delima POZIVNICA_alhemija_zivota_cover Izložba slika i crteža „Alhemija života“ cover Geometrijski gradovi i pejzaži · · · · ·