Van Gogova soba i Airbnb
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

„Soba u Arlu“ ili „Spavaća soba“ je čuveno delo slikara Vinsenta Van Goga nastalo 1889. godine. Uznemireni i drhtavi potezi jarke boje i reljefnost samo su neke od osobina čoveka koji je bio duboko nesrećan, ali kao autor genijalan, i koji je svojim radovima (ali i zajedno sa ostalim pripadnicima takozvane grupe postimpresionista) aktivno uticao na slikarstvo 20. veka.

SAD ove godine ima veliku sreću i čast da po prvi put u svojoj istoriji u okviru Muzeja u Čikagu „ugosti“ Van Gogove slike nastale u Arlu u Francuskoj, i baš tim povodom organizovana je jedna zanimljiva akcija u saradnji sa Institutom za umetnost iz Čikaga.

Soba koja je dobro poznata umetnicima širom sveta, i koja predstavlja istinsko remek-delo jednog autora postala je stvarna, tako što je vodeći računa o svakom detalju jedan mladi slikar malenu sobu vizuelno pretvorio u sobu poznatu sa Van Gogovog platna.

Putem Airbnb-a je objavljen oglas a fotografije koje svedoče o sobi koja zaista izgleda kao ona iz Arla svedoče o talentu i veštini jednog mladog umetnika da ljubiteljima klasičnog slikarstva omogući da takoreći provedu noć u slici! Prema Van Gogovim rečima izvučenim iz njegovih dnevničkih zapisa, ova njegova slika trebalo je da posvedoči svojim jarkim bojama i potezima kiste smiraj koji oseća onaj koji u njoj boravi. Svaka nijansa je pažljivo odabirana, a u masivnom krevetu Van Gog je tražio način da izrazi i dubinu kako bi skrenuo pažnju na odmor koji je morao praktikovati.

Manostiles Manostiles Danish Design: Sinonim za pravi duh severa u vašem domu Uredite spavaću sobu Nameštaj za koji niste znali da vam je potreban Stare stvari sa novom namenom Kako da iskoristite stare kuhinjske sitnice Trendovi za uređenje stana u 2016. Ključni trendovi za uređenje doma u 2016. · ·