cover1
PULS GRADA · shopping

U februaru i martu Mascom Store sprema najbolja izdanja klasične muzike po najpovoljnijim cenama. Pronađite dela vaših omiljenih kompozitora. Dođite u Čumićevo sokače!

1. Sergej Prokofjev Cinderella

Sergej Prokofjev je ruski kompozitor i pijanista čija su dela definisana kao kubizam u muzičkoj umetnosti. Ove odlike su sigurno svojstvene njegovim ranim radovima, ali Prokofjev se vremenom približio ruskoj muzičkoj tradiciji XIX veka i obojio svoja dela lirskom crtom i melodičnošću. Ukoliko ste ljubitelj baleta naša preporuka za vas je svakako Prokofijevo delo Pepeljuga (Cinderella) – jedno od najpopularnijih i najmelodičnijih dela ovog kompozitora. Balet Pepeljuga je imao svoju premijeru 1945. godine u Boljšoj teatru, a tokom godina inspirisalo je veliki broj koreografa.

Dok Andre Previn diriguje simfonijskim orkestrom vi uživajte u sjajnoj klasičnoj muzici!

2. Astor Pjacola Five Tango Sensations

Argentinski kompozitor Astor Pjacola pretvorio je tradicionalni tango u nuevo tango, muziku kojoj mali broj ljudi može da odoli! Kao virtuoz redovno je izvodio sopstvene kompozicije sa različitim muzičarima.

Five Tango Sensations je paket umetničkih radova ovog kompozitora za gudački kvartet koji je odsvirao i snimio sa Kronos kvartetom. Elementi džeza i klasične muzike čine njegova dela jedinstvenim i uvek prepoznatljivim, a ovaj cd je svakako nešto što biste trebali da imate u svojoj kolekciji!

3. Anton Brukner Masses 2 & 3/ Te Deum/ 5 Motets

Robert Tear je dirigovao ovim jedinstvenim izvođenjem Bruknerove duhovne muzike. Solisti i hor New Philharmonia Orchestra briljiraju izvodeći 2 i 3 Misu i Pet moteta Antona Bruknera, kao i njegovu poznatu kompoziciju Te Deum. Mnogi muzikolozi smatraju da se u duhovnim delima Antona Bruknera mogu pronaći motivi koji su se kao idejna osnova utisnuli u njegovo celokupno stvaralaštvo. Iz tog razloga, ovo izdanje je topla preporuka za sve poštovaoce dela ovog velikog kompozitora romantizma.

4. Rihard Vagner Great Opera Box

Warner Classics je objavio ekskluzivni set koji čine najpoznatija dela Riharda Vagnera – njegove opere. Sjajan boks čini 36 cd-ova na kojima se nalazi 11 Vagnerovih opera, uključujući i ciklus Prsten Nibelunga. Opsežnu opersku studiju čine izvođenja velikih umetnika, od kojih su mnogi posebno poznati po svojoj interpretaciji Vagnerove muzike. Opere Riharda Vagnera nikada nisu bile popularnije nego danas, a izvođenje ciklusa Prsten Nibelunga nastavlja da puni opere širom sveta!

5. Volfgang Amadeus Mocart Piano Concertos No. 23 & 26

Početak godine je period kada slavimo rođenje jednog od najboljih kompozitora svih vremena – Volfganga Amadeusa Mocarta. Njegov opus je poznat po tome što ga čine dela najrazličitijiih žanrova, tako da uvek ostaje prostora za nova muzička istraživanja. Klavirski koncerti No 23 i No 26 su reprezentativna dela ovog žanra, a izvođenje Fridriha Gulde uvek ostavlja bez daha, te ovo izdanje predstavlja pravi biser za sve muzičke sladokusce.

749511-600_l Ženstvene patike cover Cream of Scandinavia: Tamo gde je sve po mom cover1 Praznične preporuke iz Mascom Store-a Metropoliten Panorama Destinacije za shopping u Beogradu · ·