dingo-perromudo-street-art-top_cover
KULTURA · art

Španski umetnik Dingo Peromudo je preuzeo na sebe ulogu osobe zadežene za ulepšavanje, ali i ozelenjavanje grada. On, doduše, sa sobom ne nosi sadnice, već boje i sprejeve, ali kad već nemamo pravu prirodu, lepo je da se bar susrećemo sa njenim ilustrovanim prikazima.

Osim veoma detaljnog prikaza flore, Dingo voli da u svojim kreacijama da prostor i životinjama. On se trudi da na svakom zidu naslika svoju maskotu, dražesnog belog psa, koji je kao kontrast pozadini urađen u jednostavnijem stilu, nalik onome iz starih stripova i crtanih filmova.

U našoj galeriji možete videti na koji način je ovaj talentovani umetnik ulepšava sivilo urbanih sredina, a za više njegovih radova, zapratite ga na Facebook i Instagram društvenim mrežama.

Zelena ulična umetnostOtvori galeriju

pjimage Kreativno dizajnirani lusteri od recikliranih plastičnih flaša DaliWine_10cover Vinski vodič Salvadora Dalija je ponovo u prodaji Centar za grafiku i grafička istraživanja AKADEMIJA Pogled u Centar: Izbor grafika iz Zbirke Centra za grafiku i vizuelna istraživanja AKADEMIJA FLU pjimage 15 remek dela ulične umetnosti · · ·