madrid-2713916_1280
KULTURA · film/TV

Ako razmišljamo o Njujorku, odmah pomislimo na Vudija Alena, a umetnik koji je neraskidivo povezan sa Madridom je Pedro Almodovar.

Grad nije samo bio pozadina za njegove filmove, već je bio i mesto gde je umetnik doživeo jednu od najvažnijih kulturnih transformacija u istoriji grada.

Almodovarova karta Madrida je sastavljena od mnogih mesta, a mi vam dajemo predlog za neke od njih koje bi trebalo da posetite ukoliko se nađete u Madridu.

Sećate li se zgrada koje se mogu videti na kraju filma Čime sam ovo zaslužila? Stanovi u kojima su protagonisti živeli i koje su se izgubile u horizontu grada, nalaze se duž M-30, u blizini džamije, u kraju poznatom kao Barrio de la Concepcion.

Završetak Živog mesa je snimljen u Calle de Arenal, odakle možete videti i Muzej slanine koji se nalazi na početku ulice.

Čuvena Tablao-Villa Rosa je utočište flamenka u Madridu i karakterišu je keramičke ploče koje pokrivaju fasade. To je bilo mesto gde je Letal igrao u filmu Visoke potpetice.

Sedište španskog Instituta za istorijsko nasleđe, La Corona de Espinas, gde je snimana scena iz filma Koža u kojoj živim, sa Antoniom Banderasom vredno je posete. Corona de Espinas će vas očarati svojom lepotom.

Scene Hulijete snimljene su u madridskim uskim ulicama okruga Las Salesas. Prošetajte kroz Calle Ferdinando VI da biste se osećali kao u Almodovarovom filmu.

Oni koji poznaju stil Almodovara znaju da se čak i u najnepoverljivijim komedijama treba nositi sa ubistvom ili samoubistvom. Vitalnost njegovih filmova ima veze sa smrtnošću na određeni način. Zapravo, Cementerio de Nuestra Senora de la Almudena nalazi se u najmanje tri filma: Visoke potpetice, Kika i Živo meso su samo jedan primer. Posetite ga da shvatite zašto je reditelj toliko privučen sumornom lepotom ovog mesta.

Iako je Almodovarovo remek-delo, Sve o mojoj majci, gotovo u celosti snimljeno u Barseloni, usredsređeno je na tragediju postavljenu u simboličnoj zgradi u Madridu, Circulo de Bellas Artes. Enterijer ima elegantne sobe u kojima se održavaju izložbe i predstave, te vam predlažemo da se popnete na terasu, popijete piće i uživate u fantastičnom pogledu na Madrid od 360 stepeni.

childsplay2019banner Uskoro stiže nova verzija legendarnog horora „Dečija igra“ pjimage Znate li zašto su dela Stivena Kinga tako strašna? BeFunky-collage Počinje snimanje filma „Mrak” BeFunky-collage (4) Ovo su najbolji mjuzikli svih vremena · · · ·