5cd530ca1b961-1-5cd3d3297969f__700
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Došli su vam u goste prijatelji/rođaci iz drugog grada ili države. Nakon prijatnog zajedničkog provedenog vremena uz ukusan obrok, vreme je da se rastanete i poželite im srećan put, kada najednom oni saznaju da je njihov let ipak otkazan za sutradan. Šta vam je činiti? Ljubazno bi bilo da im ponudite svoj dom kao utočište za jednu noć, međutim, šta ako nemate dovoljno mesta?

Ranije biste pognute glave predložili hotel u blizini i izvinjavali se jer nemate neophodne krevete za njih u svojoj kući, ali sada postoji novo rešenje. Naime, na Amazonu se odskora prodaje kuća od 16 kvadrata koju možete sklopiti u svom dvorištu za svega 8 sati!

Iz kompanije Allwood, odgovorne za ovaj proizvod, kažu da se kuća pravi od visokokvalitetnog nordijskog drveta i predstavlja svojevrsnu alternativu klasičnim brvnarama. Ona se može sagraditi u dvorištu i koristiti kao gostinska kuća, kancelarija, umetnički atelje ili jednostavno prostor za odmor, ali postoji mogućnost i njenog postavljanja na ravan krov višespratnice.

Ova kuća se zove Allwood Solvalla i košta 6.550 dolara. Iz kompanije poručuju da praćenjem njihog detaljnog uputstva, dve osobe mogu da je sagrade za jedan dan. Takođe, treba napomenuti da će kupci morati sami da kupe materijal za temelj i naprave ga po svojim specifikacijama. Isto tako, ako požele struju, vodovod, kanalizaciju, grejanje i klimu, moraće da se sami angažuju oko toga.

page-crvke-futuristicke Enterijeri futurističkih crkava koji plene svojim izgledom page-cover Nova vizija Notr Dama: 10 predloga za rekonstrukciju slavne katedrale BINA 14. Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture – BINA page-cover Neke od najružnijih kuća na svetu se nalaze u Belgiji · ·