Amazon-Lord-of-the-Rings-TV-Show-Header
KULTURA · film/TV

Pre skoro dvadesetak godina smo bili u prilici da gledamo prvi deo Piter Džeksonove ekranizacije trilogije „Gospodar prstenova“, a uskoro možemo da očekujemo avanture junaka iz Srednje zemlje (književnog univerzuma Dž. R. R. Tolkina) i na malim ekranima. Naime, Amazon studio je pre nekoliko godina otkupio prava na ovo remek-delo epske fantastike, a u planu je da serija inspirisana romanima počne da se emituje 2021.

Radnja serija će se navodno dešavati pre događanja u Družini prstenova, prvom delu trilogije. Na Tviter profilu Amazon Prime-a je pre neki dan objavljena mapa Srednje zemlje na osnovu koje su fanovi Tolkinovog univerzuma zaključili da će u fokusu serije biti period poznat kao Drugo doba, što je i zvanično potvrđeno nekoliko sati kasnije na istom profilu.

Spekuliše se da će biti prikazana istorija nastanka famoznog prstena, uspon i pad ljudske civilizacije na ostrvu Numenor, kao i borba ljudi i vilenjaka sa mračnim gospodarom Sauronom.

Osim ovih informacija, malo toga se još zna o budućoj seriji. Nije još poznato ko će biti glavni autor serije, niti koji će glumci tumačiti glavne likove. Postoje naznake da će budžet za sve epizode biti neverovatnih 500 miliona dolara, što bi je učinilo najskupljom serijom ikada, ali ni to još nije definitivno potvrđeno. Kako god bilo, raduje nas vest o snimanju još jedne adaptacije Gospodara prstenova i nadamo se da će ona ispuniti (velika) očekivanja svih fanova ovog dela.

resdogsbdcap1_original Najbolji filmski kadrovi Kventina Tarantina 5616 Netflix otkupio prava na „Sto godina samoće“ Aidan Monaghan/AMC Leteći bodeži u borbi za Badlands BeFunky-collage Idris Elba o Džejmsu Bondu: Ne želim uloge koje me „definišu“ · · · ·