Amelia i životinje
KULTURA · fotografija

„Amelia i životinje“ je zbirka fotografija male ljubiteljke egzotičnih životinja, koja pozira od svoje treće godine, zahvaljujući predanosti majke, poznatog fotografa Robin Schwartz. Ideja je bila da se pored fotografisanja ćerke i životinja koje toliko voli na ovaj način zabeleži i odrastanje male Amelie, i tako su majka i ćerka otpočele sa ovim „foto-eksperimentom“ još 2002. godine.

Robin Schwartz je poznata kao fotograf, a 1993. godine je objavila knjigu fotografija šimpanzi pod nazivom Like Us: Primate Portraits. Tako je interesovanje za životinjski svet malo po malo sa majke prešlo i na ćerku, a sva poznanstva koja je stekla radeći na toj knjizi, Schwartzovoj su pomogla da mnogo godina kasnije zajedno sa ćerkicom Amelie uživa i radi istovremeno.

Nakon što su ove fotografije naišle na veliko interesovanje i brojne pohvale, odlučeno je da se i one nađu u knjizi, posebnoj, i veoma ljupkog imena – naravno, Amelie And The Animals. Brojni biolozi su potvrdili da je devojčica nekada, a danas već devojka, Amelie veoma talentovana za rad sa životinjama. Najveći deo njih joj jede iz ruke ili nije uplašeno u njenoj blizini, što je veoma retko, jer je uglavnom reč o divljim životinjama.

Robin Schwartz i mala AmelieOtvori galeriju
Grad senki, Ronaldo Land 15 najboljih fotografija u užem izboru za Sony World Photography Award jahači irvasa Jahači irvasa ruski projekat O čemu sanjaju Rusi? kampovanje Lepote kampovanja širom Evrope · ·