cover324
KULTURA · fotografija

Do ’70-ih godina prošlog veka fotografije u boji su se smatrale nedostojnim u stručnim krugovima posvećenim ovoj disciplini. Samo su crno-bele slike bile priznate od strane kritičara. Onda se pojavio William Eggleston i pokazao svima da i fotografije u boji imaju svoje mesto u modernoj umetnosti.

William Eggleston je rođen u Memfisu, a mladost je proveo u gradu Samner u državi Misisipi. Njegova profesionalna karijera se takođe vezuje za američki jug, gde je nastala većina njegovih fotografija, uključujući i ove koje vam predstavljamo. Williamove slike karakterišu intenzivne boje, upečatljivi ljudi koji uglavnom poziraju za njega i u nekim slučajevima napuštanje tradicionalnih ideja kompozicije. Ako volite stare američke automobile, modu ’70-ih ili fotografije urbanih sredina, nemojte da propustite ovu kolekciju.

foto: William EgglestonOtvori galeriju
hell-on-wheels-new-york-underground-photography-80s-1-5912b9afbd63e__880_cover Pakao na točkovima: Njujorški metro ’70-ih i ’80-ih pagecover Graciozni pokreti baletskih igrača frankherfort_holiday_2007_cover Ah ta Rusija ray-collins-wave-photos-9_cover Talasi kakve još niste videli · · ·