Muzej golubova
PULS GRADA · destinacija

Kada sledeći put prošetate gradom i ostrvite se na golubove nazivajući ih „letećim pacovima“ možda ne bi bilo loše da se zamislite i prisetite ovog teksta, jer ako su golubovi toliko štetni, kako je moguće da u SAD-u oni imaju muzej posvećen isključivo njima i njihovom doprinosu u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Inteligencija ovih ptica pominjana je mnogo puta do sada, a veze koje su se razvijale u određenim vojnim jedinicama između konkretnih vojnika i golubova jednako su dirljive kao one između vlasnika pasa, ili konja i vernih životinja.

Američki Pigeon muzej poštuje dugogodišnju interakciju koja postoji između ovih pernatih životinja i čovekovih potreba koje često nije sasvim jednostavno zadovoljiti. Najpre je davne 1978. osnovan Institut golubova pismonoša, organizacija koja je bila prevashodno namenjena spotru i treningu golubova, da bi se 1993. ta organizacija proširila, zakupila 10 jutara zemlje u Oklahomi i otvorila Muzej golubova, koji je danas povezan i sa World of Wings centrom.

Danas je ovo mesto namenjeno posetiocima koji ne moraju nužno da se zanimaju za golubarstvo, ali mogu da budu zainteresovani da se upoznaju sa različitim vrstama, suvenirima iz rata, trofejima sa takmičenja i sličnim predmetima iza kojih postoji mnogo istorije i priča. Od 2003. ovaj muzej je dodatno proširen, pa u njemu postoje mnoge slike i fotografije, video radovi, satovi, oglasi i umetnička dela koja imaju za cilj da promovišu ulogu i značaj ove pametne ptice, koja je često bila najveći heroj vojničke sage.

U Oklahomi golubovi pismonoše imaju svoj muzejOtvori galeriju

Najpoznatije banje na svetu Najlepše banje na svetu Luksuzne kuće za iznajmljivanje Luksuzne vile na nepristupačnim mestima koje možete iznajmiti Volite se ljudožderi Mape nevidljivog Balkana: Neformalni vodiči za drugačije putnike Građevine i globalno zagrevanje Znamenitosti koje će „potonuti“ usled globalnog zagrevanja · ·