jugo
PULS GRADA · auto

Yugo, nacionalni ponos svih koji su živeli u SFRJ, sada je ismejan. Na stub srama ga je stavio američki novinar Doug DeMuro. Nijedan deo Yuga nije pošteđen, kako ćete videti u nastavku ovog teksta. Ako ćemo pravo, nije Yugo najbolji automobil koji ste ikada videli ili vozili, ali zašto je baš takav (nikakav) zasmetao tamo nekom novinaru, ostaje nam da saznamo…

Nekada posnos Jugoslovena koji se proizvodio u fabrici Crvena zastava u Kragujevcu, doživeo je javno poniženje. Doug DeMuro je govorio koliko je automobil nepouzdan, motor slab, unutrašnjost nedovršena, kako nedostaje osnovna oprema, i još mnogo toga što možete pogledati u videu koji sledi.

Možete da se slažete sa gospodinom a i ne morate. Nekada je Yugo ponosno krstario našim putevima, sada ne živi ni od stare slave, reklo bi se. A bio je baš popularan.

Ipak, ne misle svi da je Yugo najgori automobil koji je proizveden. Barem ne kod nas. Ali, čini se da se svet ne slaže sa nama. Ipak, onima koji su uživali vozeći ponos jugoslovenske automobilske industrije čestitamo, jer će oni ostati zapamćeni kao istinski poštovaoci domaće proizvodnje!

Automatski nacrt City of Tomorrow: Kako može izgledati saobraćaj u budućnosti najsigurnije Euro NCAP: Ovo su najsigurniji automobili u 2016. godini auto Portreti automobila u Njujorku 70-ih Ford Fiesta Ford Fiesta: I dalje najprodavaniji mali automobil u Evropi · ·