Telenor botanički izazov
U VAZDUHU · tech/web

Tatarski orlovi nokti, ginko biloba, ringlov i bradavičasta kurikovina, samo su neke od vrsta biljaka o kojima će posetioci Stražilova moći da nauče uz aplikaciju Telenor botanički izazov

Telenor fondacija je Botaničkoj bašti Stražilovo obezbedila sredstva za 38 novih biljnih vrsta i podržala razvoj aplikacije Telenor botanički izazov. Zahvaljujući saradnji sa Planinarsko smučarskim društvom Stražilovo, posetioci će imati priliku da nauče o svetu biljaka koji ih okružuje i važnosti zaštite i očuvanja prirodnog bogatstva.

U Botaničkoj bašti Stražilovo posebnim tablama obeleženo je 50 pretežno drvenastih biljaka poreklom iz Evrope i drugih delova sveta. Uz pomoć android aplikacije, na kojoj se nalazi mapa botaničke bašte sa ucrtanim drvećem, posetioci imaju zadatak da pronađu zadatu vrstu kretanjem kroz park, odgovore na postavljena pitanja i takmiče se sa drugim posetiocima.

„Jedan od ciljeva Telenor fondacije je edukacija mladih korišćenjem digitalnih servisa, a aplikacijom Telenor botanički izazov spojili smo ta dva aspekta. Posetiocima Stražilova, omogućili smo i besplatan Wi-Fi internet, kako bi svi imali jednaku priliku da uživaju u igrici i unaprede svoje znanje o bogatoj flori botaničke bašte“, rekla je Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacije.

Partner u ovo projektu – planinarsko smučarsko društvo „Stražilovo“ iz Sremskih Karlovaca ima dugačku tradiciju usmerenu na promociju značaja boravka u prirodi i aktivnog života. Botanička bašta „Stražilovo“ predstavlja prvu botaničku baštu na prostoru Nacionalnog parka Fruška gora i doprinosi zaštiti biodiverziteta ove planine.

„Ideja nam je da na zanimljiv i inovativan način, kroz primenu digitalnih rešenja i aktivnosti u prirodi, posetiocima Stražilova, a pre svega deci, približimo prirodno okruženje, u zaštićenim područjima, njihov značaj i potrebu za njihovom zaštitom i očuvanjem. Igrica kombinuje veštine orijentiringa, fizičku aktivnost i učenje, kako bi na njima blizak način obogatila edukativne sadržaje koje sprovodimo već dugi niz godina“ rekao je Branislav Srdić, Predsednik PSD „Stražilovo“ Sremski Karlovci.

screen-shot-2017-08-17-at-1-13-00-pmcover Google Earth: Zavirite u domove širom sveta sa poznatom aplikacijom Honor 9 Honor 9: Razmišljanje o inspiraciji LG Q6 LG Q6 stigao u Srbiju 5_livescribe2 Back 2 School: Gedžeti i aplikacije za sve radne ljude · ·