sj
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Tehnološki gigant Apple će se uskoro preseliti u nove kancelarije koje će se nalaziti u Silicon Valleyju, i prostiraće se na više od 70 hektara. Pošto Apple ima više od 12 hiljada zaposlenih, procenjuje se da će selidba u novi prostor trajati oko 6 meseci.

Radno ime ovog kompleksa je Campus 2, a šuška se da će zvanični naziv biti Apple Park. Izgradnja nije pri kraju, oko leta bi trebalo da budu u toku završni radovi, ali već sada možemo da se divimo ovom futurističkom čudu u Kaliforniji.
Planovi za izgradnju ovog kompleksa su u planu godinama, a poslednje tri se radi na realizaciji. Centralni deo kompleksa biće okruglog oblika i od stakla, i protezaće se na površini od 26 hektara. U okrviru kompleksa biće i Steve Jobs Theater.

Ovaj Apple Park je zamišljen kao dom za inovacije za buduće generacije. Barem tako tvrdi Tim Cook, čovek koji je preuzeo ulogu izvršnog direktora 2011. godine, nakon Jobsove smrti.

Ovo je jedna od najvažnijih energetski efikasnih zgrada, pošto su sve one u kompleksu izgrađene tako da se mogu pohvaliti samoobnovljivim izvorima energije. Pogađate, na krovu se nalaze paneli za prikupljanje solarne energije zahvaljujući solarnoj elektrani.

Za javnost će biti otvoreni kafići i šoping centri, a radnici će moći da se rekreiraju i vežbaju na stazi za hodanje/trčanje dugoj 3 kilometra.

sk Kuća u kojoj je skejt park sb Jedinstveni Starbucks lokali bb Futuristička biblioteka u Francuskoj kina Zeleni soliteri: Vertikalna šuma u Kini · ·