Picture3
U VAZDUHU · promo

Atlantic Grupa, jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regionu, postala je i na srpskom tržištu nosilac prestižnog Certifikata Poslodavac Partner, priznanja koji dodeljuje konsultantska kuća SELECTIO kompanijama koje ostvaruju visoke standarde u upravljanju ljudskim resursima u regionu. Atlantic Grupa je u procesu ocenjivanja ostvarila 95% od ukupno mogućeg broja bodova i tako pokazala koliko ulaže u razvoj svojih zaposlenih. Takođe, ostvarenim bodovima se istakla kao najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu.

„Osnov održivog poslovanja svake kompanije je da postane  svesna  važnosti  i potrebe sopstvenog uticaja na unapređenje opštih društvenih uslova, što pre svega podrazumeva odgovorni i etički odnos kompanije prema svojim zaposlenima uz poštovanje ljudskih i radnih prava i zato je naš fokus, osim dobrih rezultata poslovanja, podrška zaposlenima da iskoriste svoje pune potencijale i poboljšaju svoje veštine, kao i privlačenje i negovаnje talenata i razvoj njihovih potencijala“, rekao je tom prilikom Vladimir Čupić, direktor predstavništva Atlantic Grupe za Srbiju.

Projekat Poslodavac Partner pokrenut je pre dvanaest godina sa misijom promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada je u njemu učestvovalo više od 100 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je nezavisno priznanje struke koje se dodeljuje organizacijama na osnovu ocene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutaciji i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju, kao i Odnosu prema zaposlenima.

U Atlantic Grupi ističu da su njihove osnovne vrednosti kreativnost, strast i rast, a upravo je snažna predanost komunikaciji tih vrednosti i strategije svim zaposlenima jedan od razloga za ostvarenih 100% bodova za područje Strategije. Osim toga, Atlantic Grupa je potvrdila da ima odličan sistem komunikacije u okviru kompanije i visoko kvalitetan sistem upravljanja učinkom zaposlenih.

U procesu ocenjivanja, Atlantic Grupa se takođe istakla i svojim programom brige za zdravlje i dobrobit zaposlenih, koji se sastoji od tri komponente. Prva komponenta uključuje sistematske i dodatne medicinske preglede zaposlenih, kao i solidarnu pomoć prema potrebi. Druga komponenta usmerena je na podupiranje humanitarnog rada zaposlenih finansijski ili davanjem slobodnog dana za volontiranje, dok treća komponenta uključuje različite projekte namenjene postizanju ravnoteže privatnog i poslovnog života zaposlenih, poput slobodnog dana zaposlenima na prvi dan škole svog deteta, fleksibilnog radnog vremena i slavljenja posebnih dostignuća zaposlenih.

Elizabeta Mirčevska, regionalna direktorka ljudskih resursa za Srbiju i Makedoniju Atlantic Grupe, primila je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave kompanije SELECTIO i tom prilikom rekla: „Certifikatom Poslodavac Partner na srpskom tržištu, zaokružili smo deset godina kontinuiteta u izvrsnosti upravljanja ljudskim potencijalima u Atlantic Grupi. Upoređujemo se sa najboljim kompanijama na tržištu i promovišemo one HR prakse po kojima se Atlantic ističe u odnosu na konkurenciju.“


IMG_20180927_110314 Održan prvi javni FinPis čas u OŠ „Drinka Pavlović” u Beogradu naslovna Eucerin: Noćna nega sa dvostrukim efektom Coca-Cola HBC Srbija naslovna Coca-Cola HBC Srbija: Ulaganje u mlade kao najveći doprinos zajednici Carnex i Bitef Društveno odgovorno poslovanje u službi umetnosti · · · ·