BINA
PULS GRADA · aktuelno

U nedelju 21. aprila navršava se devet godina od otvaranja obnovljenog tornja na Avali, koji je srušen pre dve decenije (29. aprila) u NATO bombardovanju 1999. godine. JP Emisiona tehnika i veze, u čijoj je nadležnosti rad Avalskog tornja, poziva sve Beograđane i goste glavnog grada da u nedelju, 21. aprila od 12 časova dođu na Avalu i proslave 9. rođendan Avalskog tornja. Sve njih očekuje bogat zabavni i kulturni program, koji će trajati do kasnih popodnevnih sati.

Posetioce će zabavljati dečiji Rok hor, koji će izvoditi poznate rok numere u novom aranžmanu. Najmlađe goste očekuje nezaboravan provod uz facepainting (oslikavanje lica), plesni šou dečije hip hop grupe, muzičke stolice, ali i kreativan rad i druženje u okviru Lego radionice koja se održava u prostorijama Muzeja emisione tehnike.

Na bini u podnožju tornja će nastupiti i KUD Izvor i trinaestogodišnja Dijana Dragosavljević, koja svojim maestralnim vokalom izvodi etno pesme. Biće tu i borba vitezova iz Smedereva, gde se samo nedelju dana kasnije održava Svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjevekovnim borbama.

Sportski avanturisti mogu doživeti, sada već čuveno spuštanje konopcima niz Avalski toranj, i to sa 110 metara njegove visine. Za one nešto malo manje hrabre organizatori rođendanske proslave su se potrudili da pripreme i prateći program oko platoa tornja, tako da će gosti moći da probaju razne đakonije koje pripremaju gošće iz Turističke organizacije Ražnja i zabave se uz majstorije vrsnih zanatlija, koji će svoje radove izložiti na štandovima oko platoa. Za ljubitelje mode, od 17 časova biće organizovana i modna revija. Posetioce očekuju i brojna druga iznenađenja.

Za sve one koji nemaju sopstveno vozilo, u podnožju Avale će biti besplatan autobus koji do tornja polazi između 11:30 i 11:45 časova.

Dođite na Avalu!

BeFunky-collage Maj je mesec matematike u Srbiji BeFunky-collage Treći humanitarni „Beogradski krempita maraton“ – krempite u službi humanosti momoa Da li ga prepoznajete: Džejson Momoa obrijao bradu nakon 7 godina Festival KROKODIL Festival KROKODIL 2019 od 7. do 9. juna · · ·