054_11-logo
PULS GRADA · gastro

Zamišljen kao mesto susreta i gurmanskog užitka, smešten na Vračaru, u neposrednoj blizini Slavije. Smelo i inspirativno, radilkalno i inovativno, mesto iz koga nosimo najlepše utiske.

Visok rejting na sajtu TripAdvisor, kojim retko koji restoran može da se pohvali, naterao nas je da posetimo ovo mesto. Vrlo pozitvan, prijatan i autetičan prostor restorana Ba.Ba.Lu. Smešten je u blizini Slavije, sa jedne strane i Njegoševe ulice sa druge, na adresi Makenzijeva 45. Ambijent uređen toplim bojama, drvetom i efektnim detaljima, moderan i udoban, kreira zaista opuštenu atmosferu u sveukupno atraktivnom restoranu. Veliki stakleni prozori daju mu prozračnost, podignut šank inovativnost, stoljnjaci tradicionalnost. Osoblje je ljubazno, diskretno i što je bitno, dobro upoznato sa ponudom kako pića tako o hrane.

Ono što vas ovde neće ostaviti ravnodušnim jeste gastronomsko iskustvo.  Meni se zasniva na aktuelnoj, internacionalnoj kuhinji, put od finih sastojaka do izvrsnih specijaliteta. Naša šetenja kroz meni počela je efektnim predjelom, zapečeni kamember sa pršutom i maslinama, zatim selekcija brusketa od kojih su najinteresantniji brusketi sa crnim kajmakom i pršutom, ali i sa sirom, suvim grožđem i spanaćem. Mesni deo donosi ubedljiv niz u kome svinjska rebarca, sočan ramstek, piletina u sosu od pršute, ćureće skalopine, koji  ostavljaju poseban utisak. Domaći beli hleb sa maslinama i crni hleb sa orasima i lešnikom su specijalitet za sebe, i što je retko, ne naplaćuju ga. Na kraju čokoladni sufle i cheesecake napravljen na NewYork način, čolodani mus ubedljiva su završnica i pozivnica da se vratite opet i probate i druga jela. Skromno je reći da su sva jela znalački pripremljena i efektno servirana.

Na kraju, bićemo subjektivni i otkriti šta nam se u restoranu Ba.Ba.Lu posebno sviđa. dobra lokacija, moderan enterijer i primamljivi ukusi, ljubazno osoblje, cene i efikasna uluga razlog su da Ba.Ba.Lu. preporučimo svim znatiželjnim gurmanima.

cover Šta jedu svetski lideri Campari87 Šarm i dekadencija Italije u jednom koktelu Istorija Humus veče uz poznatog izraelskog gastronoma Gila Hovava Ljubomir -Cor (22)cover Upoznajte Ljubomira Stanišića: 100 dobrih načina · ·