Back to Light
U VAZDUHU · urban flash

Fotograf Caleb Charland je bacio potpuno novo svetlo na eksperimente sa časova fizike u kojima su se pravila mala strujna kola, a to je učinio kombinujući naučni sa umetničkim pristupom intervencijama u prirodi.

Uz pomoć bakarne žice i malo znanja iz elektronike, Caleb Charland uspeo je da kreira atraktivan projekat koji je – pretvarajući voće u elektrohemijske ćelije – učinio niz svakodnevnih objekata zanimljivim svetlećim predmetima. Kako Charland kaže, da bi se svet koji nas okružuje razumeo i iskoristio, neophodno je sa njim ući u kreativnu interakciju. Nazvan Back to Light, ovaj projekat istražuje beskrajne mogućnosti alternativne proizvodnje energije i na interesantan način kombinuje umetnički sa naučnim pristupom. U našoj galeriji možete pogledati kako izgledaju neki od ovih zabavnih objekata.

Back to LightOtvori galeriju
Obrenovac Trodnevno prikljupljanje pomoći uz izmenjeni program bioskopa Cineplexx Poplave u Srbiji Coca-Cola: Pola miliona evra za pomoć najugroženijima Rudolf van Vin Rudolf van Vin kuva za evakuisane majke i decu iz poplavljenih područja Umetnička strana ljubitelja Starbucksa Takmičenje za ljubitelje Starbucksa sa umetničkim sklonostima ·