Filmovi za povratak u školu
KULTURA · film/TV

Zar je već došlo vreme za povratak u školske klupe? Studenti još i mogu nekako da se provuku kroz septembar, ali za one koji misle da je nebo granica, a tinejdžeri su takvi, svaki novi dan u školskoj klupi je ista muka. Možda će ovi filmovi uspeti da vas odobrovolje i privole na nove nastavne aktivnosti, a čak i ukoliko ste roditelj, ne budite strogi, već pokušajte da razumete sa čime se sve suočavaju vaši mališani, dok napolju još jedan septembar buja u svoj svojoj veličini…

Pogledajte najbolje filmove o zgodama i nezgodama u vreme školskih zvona:

1. Grease (1978)

Vratimo se na početak stare škole. Film 1978 je film o ljetnim nas vole i opet bodriti naše usne donose poznatu melodiju, ritam u nogama. Ovaj film će nam pomoći da zapamtite ljetne noći i romanse.

2. Mean Girls (2004)

Nije ovo film koji bi trebalo da veliča ili opravda ponašanje zlih devojaka, već još jedna studija o neobičnom ustrojstvu američkog prosvetnog sistema, studija klasa i kasti koje upoznate kada ste samo tinejdžer, ali sa kojima živite i mnogo godina potom.

3. Election (1999)

Svako u svom razredu ima po jednu Tracy Flick, a ima i onih ljubimaca i ljubimica od kojih se nekima diže kosa na glavi, a neki samo znaju način kako da ih matiraju na putu ka slavi i uspehu…

4. Good Will Hunting (1997)

Studiranje u današnje vreme nije za svakoga, mnogo košta, a budućnost je neizvesna. Ali ako ste genije, sve bude lakše. Ovo je sjajan film, a zahvaljujući odličnom književnom predlošku i rolama Matta Damona i Robina Williamsa postao je klasik.

5. Can’t Buy Me Love (1987)

Dobro poznati scenario prema kojem jedan mladić, dobar, iskren i pametan ne može da bude ni popularan niti da se sa takvom curom zabavlja sve dok ne prođe kroz period transformacije – stilsko-modne i emotivne.

6. Clueless (1995)

Cher je idol mladih, ona je ikona u svojoj školi i kući, ona je neodoljiva u svojim traljavim pokušajima da provodadžiše svima izuzev sebi, sve dok se ne pojavi gospodin pravi!

7. Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Ponekad je samo jedan dan dovoljan da se tinejdžeri dobro zabave! Naravno za takvu vrstu provoda potrebno je imati najboljeg tutora, a ima li ikog kvalifikovanijeg od Ferrisa Buellera?


Kill Your Friends Uspeh po svaku cenu – pogledajte trejler filma „Kill Your Friends“ cover 10 poznatih holivudskih režisera koji se stide svojih filmova NOVI BIOSKOP ZVEZDA photo by Fadil Sarki City letnja preporuka #49: Terasa Novog bioskopa Zvezda Filmovi snimljeni u jednoj kući 10 sjajnih filmova smeštenih u jedan zatvoreni prostor · ·