Bajka na ruski način
fotografija

Kada je moskovska fotografkinja Darya Kondratyeva rešila da se bavi ovim vidom umetnosti, ona nije fotografisala bebe ili majke, ni kućne ljubimce ili prirodu, već se odlučila da uz pomoć mašte reinterpretira dobro poznate bajke i stare legende. Modeli na njenim fotografijama izgledaju kao da bi zaista mogli biti veštice ili vile. Životinje su takođe prisutne, ali kako to već nalaže književna forma to su divlje i uglavnom šumske životinje.

Neki od vas će reći da je ovo čista zloupotreba životinja, ali zapravo je reč o dobro treniranim životinjama koje ni na jedan način nisu bile ugrožene tokom snimanja. A ukoliko se dobro zagledate u fotografije pred vama videćete koliko je do najsitnijih detalja mlada autorka vodila računa o maštovitom svetu koji postaje realnost. Rad Kondratyeve je vrlo sličan onome što rade njene sunarodnice Katerina Plotnikova i Margarita Kareva, što samo potvrđuje da je tema jedna, a načini njene obrade mnogobrojni.

Bajka na ruski načinOtvori galeriju
Foto takmičenje Wildlife Najbolje fotografije divlje prirode za 2014. Intimni portreti muzičara Tom Oldham: Intimni portreti muzičara iza bine Modno putovanje Mario Testino: Modno putovanje oko sveta Muhammad Ali Muhammad Ali: Legenda plemenite veštine · · ·