Lia Selina:Bajkama inspirisani crteži
KULTURA · art

U današnje vreme, kada je skoro sve podređeno kompjuterskoj animaciji i grafici, pojavila se ruska umetnica Lia Selina koja crta olovkom.

Selina je oduvek volela bajke, i sada pravi jedinstvene serije crteža inspirisane bajkama i sve to radi ručno. Koristi samo bojice i svoju maštu. Junaci njenih dela su apsolutno jedinstveni.

Ovaj povratak „korenima“ – bloku za crtanje i bojicama doneo je Selini prepoznatljivost. „Svako biće koje stvorim u svojim radovima, jedinstvena je priča za mene“ , rekla je Selina u intervjuu za Instagram blog.

„Inspiracija dolazi iz prirode, volim drveće, cveće, ptice, vetar, vodu. Svako godišnje doba donosi mi novu inspiraciju, ali naravno, najveći deo toga dolazi iz bajki.“, dodaje ova umetnica.

Više informacija o umetnici pogledajte ovde: linmida.com, Instagram.

Njene radove pogledajte u našoj galeriji:

Lia Selina:Bajkama inspirisani crtežiOtvori galeriju
Slavne arhitekte na špilu karata Poznate arhitekte na špilu karata Danka Dimitrijević Izložba Danke Dimitrijević „Matematika je jasna“ u galeriji Art for All Dorćol Platz Konkurs za izložbe Centra za grafiku i vizuelna istraživanja AKADEMIJA Black Box - Mikse festival Objavljeni rezultati Black Box umetničkog konkursa · · · ·