bal
KULTURA · PLES

Nije balet samo za večernja odela i bisere. Balet može biti i urban, i to baš baš urban. Dokaz tome su foto serije Omara Roblea koji fotografiše balerine i baletane na ulicama svetskih metropola. Prvu seriju je uradio na Kubi, a sada je stigla i druga još urbanija serija sa pločnika Njujorka.

Čuveni žuti taksi, visoke zgrade, enorman broj ljudi na ulicama, samo su kulise ove baletske predstave. Igrači su baletani i balerine iz American Ballet Theatre i The Dance Theatre of Harlem a iza objektiva foto-aparata je Omar Roble. Sjajan su kontrast postigli u ovom projektu gde se mirnoća i elegancija baletana suprotstavlja užurbanosti gradskog života, ali sve se zajedno spaja u jednu fantastičnu baletsku urbanu predstavu. Da igrači izgledaju kao da svaki pokret izvode bez napora, uverite se u našoj galeriji.

Omar RobleOtvori galeriju

Sve izgleda savšeno, jednostavno i bez muke, ali zapravo nije tako. Iza baleta se krije jedna teška pričao o odricanju i bolu, a vi je možete pogledati ovde.

Sleeping-beauty-2016-web-1200x600-c-default Prenos baletske predstave „Uspavana lepotica“ iz Boljšoj teatra Mr Gaga film - Dance Days „Dani igre“ u Kinoteci giuseppe-picone-in-sala-prove-foto-by-alessio-buccafusca Pikone otvara „14. Beogradski festival igre“ krcko1 cover Novogodišnji balet „Krcko Oraščić“ u Sava centru · ·