Umetnost na bananama
KULTURA · art

Stephan Bruschi je danski umetnik, koji je izabrao da umesto platna ili papira svoje crteže radi upravo na kori ovog voća. Umetnička dela sabrao je u zbirci koju je skromno nazvao „Banana Doodles“. Tehnika izrade ovih umetničkih predmeta zahteva izvesna poznavanja iz oblasti hemije i reakcije voća u sadejstvu sa predmetima napravljenim od metala. Bilo kakav nožić izaziva oksidaciju, a za one koji ne znaju ona bi mogla da ugrozi umetničko delo, jer izaziva zatamnjenja na kori banane.

U pitanju su prava mala remek-dela, a holandski umetnik Stephan Bruschi postao je iznenada veoma poznato ime na društvenim mrežama, i njegovi radovi postali su uzori mnogim mladim ljudima koji bi voleli da slične stvari i sami naprave na kori banane ili nekog drugog voća.

Stephan upozorava da je u umetnosti i veštini kojom se on tako rado bavi brzina zapravo najvažniji element, koji može garantovati i uspešnost. U slučaju da zabrljate, ništa strašno – samo pojedite ostatke svog nesavršenog umetničkog rada.

Umetnost na i od bananeOtvori galeriju
FB aukcija 2 Aukcija ”Od nule” i Delikatesni ponedeljak fotografskog kolektiva Belgrade Raw Nikola Korać Спешл Ивент Nikole Koraća umetnik City Awards 2014: Mladi umetnik godine pop art Tajni život heroja ·