M.Škembri, V.Petrone,R. Bađo, R.Strano, D.Đurić,Đ.Markeđani, A.Stojanović
PULS GRADA · aktuelno

Banca Intesa će ove godine u saradnji sa osiguravajućom kućom DDOR Novi Sad, a petu godinu zaredom, podržati održavanje Italijanskog fudbalskog kampa u Srbiji, koji će dečacima i devojčicama uzrasta od 7 do 14 godina pružiti jedinstvenu priliku da o veštinama i tajnama ovog sporta uče kroz rad sa vrhunskim italijanskim trenerima.

Povodom najave pete sezone italijanskog fudbalskog kampa, upriličena je konferencija za medije u Italijanskom kulturnom centru, na kojoj su govorili NJ.E. Karlo Lo Kašo, ambasador Republike Italije u Srbiji, Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR Novi Sad, Marko Škembri, generalni direktor World Camp Srl, italijanske kompanije koja organizuje Kamp, Rozario Strano, direktor za upravljanje operativnim poslovanjem Intesa Sanpaolo grupe, Vitorio Petrone, fudbalski menadžer Roberta Bađa i Roberto Bađo, legendarni italijanski fudbaler, dok je konferencijom moderirao poznati srpski novinar i sportski komentator Aleksandar Stojanović.

„Kao deo Italijanske grupe Intesa Sanpaolo, Banca Intesa je posvećena ne samo pružanju podrške građanima i privredi u vidu inovativnih usluga i proizvoda, već i promociji i razmeni italijanskih i lokalnih vrednosti iz oblasti kulture, umetnosti i sporta. U skladu sa takvim opredeljenjem, već petu godinu zaredom podržavamo organizaciju Italijanskog fudbalskog kampa za decu verujući da na taj način doprinosimo afirmaciji novih generacija budućih sportista“, rekla je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

„Veoma sam ponosan na ovu inicijativu, koju po prvi put sprovodimo zajedno sa Banca Intesa, iz tri razloga: ovim činimo nešto veoma lepo za mlade ljude u Srbiji, a to je promovisanje sportskih vrednosti putem „globalnog jezika“ fudbala; imamo priliku da u Beogradu ugostimo velikog sagovornika Roberta Bađa i da mu pokažemo našu lepu zemlju; širimo na Srbiju korporativne vrednosti naše Unipol grupe, koja je najveća italijanska grupa u oblasti neživotnog osiguranja. Pored mnogih drugih sportskih inicijativa, želeo bih da podsetim da je DDOR zvanično osiguranje Olimpijskog komiteta i tima Srbije, dok je Unipol generalni sponzor Olimpijskog komiteta Italije“, izjavio je Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR Novi Sad.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde na otvaranju ovog kampa, koji pruža talentovanoj deci šansu da budu nagrađeni i možda u budućnosti budu otkriveni kao nove srpske fudbalske zvezde“, rekao je Roberto Bađo, zvanični promoter projekta, legendarni igrač nekoliko italijanskih fudbalskih klubova i četvrti najbolji strelac u istoriji italijanske reprezentacije.

„Mi na Italijanski fudbalski kamp gledamo kao na značajnu investiciju u decu širom Evrope. Zahvaljujući kompanijama Banca Intesa i DDOR, koje su verovale u ovaj projekat i pružile mu podršku, ovaj kamp će biti besplatan za sve učesnike“, rekao je Marko Škembri, generalni direktor kompanije World Camp International.

I ove godine će troje najtalentovanijih polaznika kampa dobiti priliku da posete Italiju i zajedno sa mališanima iz drugih zemalja prisustvuju Danu italijanskog fudbalskog kampa. Druženje mladih fudbalera će kao trodnevni događaj biti upriličeno na terenima akademije Coverciano, a odabrani dečaci i devojčice će moći da uživaju ne samo u treninzima, utakmicama, specijalnim kursevima, obilasku Italijanskog muzeja fudbala i utakmici Serije A, već će se i kroz brojne druge zanimljive sadržaje upoznati sa tajnama fudbala, praktičnim savetima i brojnim veštinama koje čine prave fudbalske zvezde.

Kamp se održava od 24. do 28. juna 2019. godine na fudbalskim terenima na Adi Ciganliji u Beogradu i uključuje tehničke, kondicione i taktičke treninge. Italijanski fudbalski kamp, u javnosti prepoznat po svom edukativnom i zabavnom karakteru, projekat je udruženja Club Italia Master i okuplja bivše igrače reprezentacije Italije. Ove godine će se čak pet vrhunskih italijanskih trenera u poslednjoj nedelji juna družiti sa mladim fudbalskim nadama, učeći ih tajnama fudbalskog umeća.

Roberto Bađo je legenda italijanskog fudbala, koji je svoju karijeru započeo u prvoligaškom klubu Fiorentina, dovevši ga 1990. godine čak do finala UEFA kupa. Kasnije je igrao u Juventusu, A.C. Milanu i Bolonji, a karijeru je okončao u Breši. Sve do 2004. godine bio je deo reprezentacije Italije,a 2011. postao je član Kuće slavnih italijanskog fudbala. U onlajn anketama fanova za izbor najboljeg fudbalera veka, zauzeo je visoko četvrto mesto, odmah nakon Maradone, Pelea i Euzebia.

BeFunky-collage Program „Muzika nade“ pokreće crowdfunding kampanju IKEA_and_Tom_Dixon_Democratic_Design_Days_01 IKEA inovacije u domenu očuvanja životne sredine predstavljeni na Danima demokratskog dizajna DNR logo Četvrti Dok’n’Ritam na novim adresama od 13. do 16.juna BeFunky-collage Još jedno priznanje za Saint Ten Hotel · · · · ·