5a9fdd5da4296-international-women-day-cover
PULS GRADA · deca

Nakon istraživanja u kojem je učestvovalo 80.000 majki, kompanija Mattel, odgovorna za proizvodnju popularnih Barbika, je saznala da 86% njih brine kakvi se uzori nameću njihovim ćerkama.

Kao odgovor na njihovu zabrinutost, u kompaniji je odlučeno da se na tržište izbaci nova serija lutaka baziranih na uspešnim ženama iz prošlosti, ali i današnjeg vremena.

„Devojčice su uvek sa našim lutkama odigravale scenarije u kojima su Barbike mogle da imaju najrazličite profesije. Drago nam je da smo sada u prilici da ih naučimo o ženama koje su dostigle vrhunac u svojim oblastima i tako ih podsetimo da imaju šansu da postanu šta god požele“, izjavila je Liza Meknajt, glavna menadžerka poznatog brenda lutaka.

Među modernim Barbikama se nalaze one nastale po ugledu na slavnu pionirku avijacije Ameliju Erhart, meksikansku umetnicu Fridu Kalo, rediteljku Peti Dženkins (Čudesna žena), ali i mnoge druge uspešne žene. Pogledajte i sami kako izgledaju ove inspirativne lutke u našoj galeriji.

Amelija Erhart, pionirka avijacijeOtvori galeriju
maxresdefault-cover Trikovi jednog tate za uspavljivanje beba everyday-moments-three-sons-sara-liz-photography-cover Mama fotografijama otkriva kako izgleda odgajati tri sina Maja Mina Lazarević o filmu „Pčelica Maja: Medene igre“ MALI-VAMPIR-hqdefault.jpg Mali vampir: Od danas u bioskopima · ·