film
KULTURA · film/TV

Jesen je vreme da se izbacuju novi filmovi. Da se polako pripremamo za zimu pod ćebetom i uz kokice. Možemo da gledamo filmove kod kuće Ili idemo u bioskope i na filmske festivale, očekuje nas opasna filmska jesen sa mnogo filmova koji polako ali sigurno ulaze u trku za februarsku filmsku ceremoniju- naravno, mislimo na dodelu Oskara. Dok sve to ne dođe, pažljivo pratimo i tražimo favorite, a to čini i čuvena TV mreža BBC…

BBC je dao preporuku filmova koji će se naći od ovog meseca u bioskopima, među njima ima i crtaća i dokumentaraca i ljubavnih priča.
1. Sausage Party

Iako na prvi pogled deluje kao crtać i dečiji film, kreatori Sausage Party kažu da je ovo prvi crtani film isključivo za odrasle. Hot dog i njegovi prijatelji iz supermarketa pokušavaju da shvate smisao života. Kritike su za sada na strani ovog filma.

2. The Light Between Oceans

Michael Fassbender i Alicia Vikander su zvezde ovog filma čija je radnja smeštena u dvadesete godine prošlog veka. Fassbender glumi ratnog veterana i svetioničaar koji zajedno sa svojom suprugom neformalno usvaja dete koje su našli – a to je odluka koja ima tragične posledice.

3. Things to come (L’Avenir)

Things to Come je režirala jedna sjajna dama, Mia Hansen-Løve, a glavnu ulogu u filmu poverila je kraljici savremenog francuskog filma Isabelle Huppert, uz nju tu je i lepi André Marcon, a priča je takva da će se u njoj pronaći svaka sredovečna žena. Ovo nije tipična romantična komedija, a nije ni porodična drama. Ovo je film o ženama koje znaju kako dalje kad ih muž ostavi. Pametno i beskrajno očaravajuće- francuski delikates!

4. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Na osnovu bestselera Ransom Riggs iz 2011. godine snimljen je film. Režiser je Tim Burton a glumi Eva Green. Da li treba još neka preporuka?

5. The Lovers and The Despot

Ovaj dokumentarni film j premijerno prikazan na Sundance festivalu ove godine. Bizarana priča se temelji na razgovorima sa bivšom južnokorejskom filmskom zvezdom Choi Eun-Hee koja je zajedno sa svojim suprugom bila oteta od strane Kim Jong-ila.


zu Šta smo naučili o stilu zahvaljujući seriji „South Park“ Balkanima 13. Evropski festival animiranog filma „Balkanima“ Novi filmovi u bioskopu U bioskopskom mraku – septembarska filmska ponuda Trejler za „50 Shades Darker" je stigao Trejler za „50 Shades Darker“ je stigao · ·