Jedriličarstvo u Beogradu
U VAZDUHU · grad

Bez obzira da li ste takmičarska posada, posmatrač ili velika kompanija, Belgrade Cruiser Cup je pravo mesto da pokazete svoje veštine i steknete znanje.

S obzirom da jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i da predstavlja jednu od najprestižnijih veština na svetu, poslednjih godina sa pravom privlači sve veću pažnju Beograđana.

Ove godine je Jedriličarski Klub Ada obogatio takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije još jednom regatom ali i Beograd jos jednim dešavanjem po uzoru na velike svetske metropole. Pored vrhunskog sportskog i takmičarskog karaktera, ova regata ima za cilj da privuče i obrazuje što više mladih o ovom sportu i okolini u kojoj se odvija.

Prema zvaničnom raspisu regate, start navigacione trke je zakazan za podne 25. juna na 4. kilometru reke Save, kod mosta preko Ade. Učestvovaće najbolje posade iz Srbije i regiona u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser. Takođe, nakon završetka trke će se održati proglašenje pobednika i promotivni koktel u cilju popularizacije sportskog jedrenja, ekološkog i odgovornog života na vodi. Dan nakon regate će u prostorijama Kluba biti održana predavanja na temu podvodne arheolgije Beograda i prirodnih izvora Srbije.

Prijave za regatu se vrše putem zvaničnog sajta regate ili lično u prostorijama Jedriličarskog Kluba Ada.

Laguna Noć knjige Najveća „Noć knjige“ do sada Radisson Blu plaža Leto u Beogradu: Otvaranje velike peščane plaže Favela ponovo počinje sa radom (foto: Marko Ostojić) Otvaranje Favele: Beogradska oaza na vodi uz Bebi Dol 11119125_1633642226851286_6706241986169311345_o Beogradski Manifest – centar najbolje zabave u regionu · ·