Prirodno izbeljivanje zuba
PULS GRADA · zdravlje

Želite zdrave i bele zube bez učešća agresivnih i skupocenih procedura koje su trenutno popularne kada govorimo o izbeljivanju zuba. Za lep i blistav osmeh, koji očarava već na prvi pogled ne morate uvek da se koristite najsavremenijim metodama iz oblasti dentalne higijene, na protiv, ponekad i par jednostavnih trikova postižu odlične rezultate.

Zubi vremenom mogu da izgube svoju belinu, na šta utiču hrana i piće koje konzumiramo, ali i druge stvari, koje nisu u direktnoj vezi sa tim koliko često perete zube ili koju zubnu pastu koristite. Pogledajte nekoliko odličnih načina da održavate prirodnu belinu zuba bez bojazni da će vas ovo zadovoljstvo ili koštati ili boleti:

1. Mućkajte ulje u ustima

Nije šala, već ozbiljna tehnika koja najbolje rezultate pokazuje ako 20 minuta svakog dana usnu duplju promućkate jednom kašikom kokosovog ulja. Pored beline zuba, ova tehnika je odlična i u borbi protiv paradentoze.

2. Koristite slamku

Ako želite da popijete kafu, čaj ili crno vino, možda je bolje da to učinite koristeći slamčicu, jer ove tečnosti mogu da vam blago oboje zube.

3. Nakon jela isperite usnu duplju

Kao što bi pre svakog jela trebalo da operete ruke, tako bi nakon konzumiranja hrane trebalo da promućkate usnu duplju, toplom vodom. U slučaju da ste jeli neki začin poput karija, koji može da boji zube, uvek sa sobom ponesite kesicu sode bikarbone.

4. Jedite voće

Jagode, jabuke, sok od limuna i narandže, kao i banana, odličan su takozvani prirodni piling koji može izbeleti vaše zube. Možete napraviti i voćnu pastu koju ravnomerno razmažete po zubima, i ostavite da stoji neko vreme, no kako voće ima jaku kiselinu, trebalo bi da budete veoma pažljivi kako ne biste oštetili zubnu gleđ.

5. Na zubnu pastu stavite malo sode bikarbone

Jednom nedeljno koristite mešavinu zubne paste i sode bikarbone, koja blago abrazivno skida tamnije fleke sa vaših zuba. Možete da napravite i sami pastu za zube od – tri kašičice sode bikarbone, isto toliko kašika kokosovog ulja, 20 kapi ulja mentola i 2 kašičice glicerina.

Mitovi o spavanju Razbijamo 6 mitova o spavanju Zdrav mozak Kako da vaš mozak bude zdrav i u super formi Ove napitke bi trebalo da izbegavate Ove napitke treba da izbegavate Kako da rešimo posledice dugog sedenja Kako da najlakše rešimo posledice dugog sedenja · ·