seks
PULS GRADA · zdravlje

Nije tajna da je seks odličan za zdravlje. Pored trenutnog užitka koji se naravno oseća, nedavno je ustanovljeno da se još jedan pozitivan efektat javlja 48 sati nakon seksualnog odnosa. Studija objavljena u „Psychological Science“ kaže da je to takozvani postseksualni sjaj.

U pomenutoj studiji se čak navodi da orgazam nije najbolji deo seksa, već je to baš postseksualni sjaj koji se javlja 48 sati nakon odnosa. Ovaj sjaj niste mogli da ne primetite na licima drugih, a sigurno je da su ga i drugi primetili na vama. To je onaj prirodni sjaj kojim sijamo nakon seksualnog odnosa.

Studija kaže da zadovoljstvo povezuje ljude tokom seksa ali je ustanovljeno da i nakon odnosa to zadovoljstvo ima uticaja na sreću i osećaj zadovoljstva. Ova studija je podrazumevala i praćenje seksualnih i partnerskih veza tokom šest meseci i u tom periodu ustanovljeno je da su mnogo bolju vezu razvili oni parovi koji su prijavljivali veće zadovoljstvo nakon seksualnih odnosa. U ovome naravno nema ničeg neobičnog, dobar seks iako nije presudna stvar, igra značajnu ulogu u kreiranju valjanog partnerskog odnosa.

LOGO_malaruska_vektor (1)-page-001_cover Mala ruska apoteka: Preparat za očuvanje moždanih funkcija sir Ljudi koji jedu više sira su mršaviji Antimetil slika trudnica 1_cover Antimetil: Pomoć za želudac singl Nauka priznala, biti solo je često zdravije · ·