banksy-1220x775
PULS GRADA · aktuelno

Umetnički svet doživeo je nešto što se do sada nikada nije dogodilo, a sve zahvaljujući čuvenom crtaču grafita Benksiju. Naime, njegov uramljen rad se samouništio samo trenutak nakon što je zvanično prodat na aukciji.

Britanac Benksi je poznat širom sveta po svojim grafitima sa tematikom politike i humora. Sada je učinio nešto što nije niko pre njega – pobrinuo se da njegov rad bude uništen čim ga neko kupi. U aukcijskoj kući Sotbi u Londonu, u petak je prodat uramljen njegov čuveni rad Devojčica sa balonom. Ono što niko osim Benksija nije znao, jeste da je u ramu bio sakriven mehanizam za uništenje papira koji se aktivirao odmah nakon što je rad prodat.

Ova slika prodata je na aukciji za više od milion dolara, a Benksi je nakon događaja otkrio da je još pre nekoliko godina ubacio rezač za papir u ram bez ičijeg znanja. Ljudi iz aukcijske kuće kažu da je polu-uništena slika sada potpuno novi rad i da je ovaj potez samo dokaz umetnikove genijalnosti. Ono što je sigurno je da će aukcionari od sada biti pažljiviji, a nama ostaje samo da nastavimo da pratimo Benksijeve radove i poteze.

Najlepše želje Najlepše želje: Velika nagradna igra dm inkubator Tražimo domaće proizvođače Promenada Promenada – najveći tržni centar u završnoj fazi Web StandUpFest 2018: Regionalno veče u Kombank dvorani · · ·