Detalj izlozbe_cover
KULTURA · fotografija

U Galeriji New Moment otvorena je izložba fotografija Vladimira Milivojevića Bugija i održana promocija njegove prve knjige u domaćem izdanju. Čuveni street fotograf koji je karijeru izgradio na relaciji Bruklin–Beograd predstavio se domaćoj publici odabranom selekcijom autorskih fotografija i knjigom „Belgrade Guide“ u beogradskoj Galeriji New Moment.

Bugijevo street photo stvaralaštvo počinje devedesetih, kad i odlazi iz Srbije, a njegov inicijalni motiv bili su apsurdi svakodnevice, život iza margine koji svako gleda ali niko ne vidi, socijalna svakodnevica koja život menja u deliću sekunde, ponekad i brže nego što njegov foto-aparat to može da zabeleži. Društveni nemiri i život na ivici bili su njegova pokretačka energija koju je objektivom svog foto-aparata pretapao u fotografije neponovljivog sadržaja u potpuno nezavidnim situacijama koje prelaze granicu bezbednog.

57bb48dd180000ad02bcc582_cover Nekad i sad: Kako danas izgledaju bebe sa čuvenih fotografija chian-at-night-by-marilyn-mugot_cover Kineski gradovi noću neta-dror-15-20-portraits-4a_cover Devojke sa 15 i sa 20 godina saksun-village-faroe-islands-denmark.adapt.1190.1_cover National Geographic: Najnedostupnije lokacije na svetu ·