2
životna sredina

U saradnji sa ekološkom organizacijom „Parley for the Oceans“, adidas je organizovao „Run for the Oceans“, trku koja se drugu godinu zaredom održava širom sveta. Tim povodom beogradski adidas Runners tim doprineo je zaštiti mora i okeana pretrčavši preko 9.000 kilometara zajedno sa drugima koji su se priključili akciji, čime je za pokret „Parley Ocean School“ prikupljeno devet hiljada dolara.

adidas Runners tim do 8. jula beležiće svaki istrčani korak Runtastic aplikacijom, a za svaki od prvih milion kilometara adidas će organizaciji Parley for the Oceans donirati po jedan dolar. U okviru programa Parley Ocean School ova organizacija će kroz sportske aktivnosti edukovati mlade o značaju podvodnog sveta.

Jedan od kapitena beogradskog adidas Runners tima, Milko Babić, istakao je kako je ova kampanja za njih veoma značajna zbog širenja ekološke svesti.

„Trčanje za neki viši cilj stvara čoveku poseban osećaj dok trči, pogotovo na početku same inicijative kada niko nije imao predstavu o tome koliko će se ljudi uključiti i koliko će biti lako ili teško skupiti milion kilometara. Za svaki istrčani kilometar znaš da je to možda mali, ali svakako važan korak ka postizanju višeg cilja i očuvanja okeana. Fenomenalan je osećaj kada timski možemo uticati na mikrosvet. Mi u Srbiji svakako možemo da počnemo od reka i potrudimo se da smanjimo količinu otpada u njima“, rekao je.

Dvojicu članova beogradskog AR tima, Dušana Mitrovića i Aleksandra Popovića, koji su ukupno pretrčali 456 km, adidas šalje u Pariz gde će se održati završna Run for the Oceans trka na kojoj će se okupiti trkači iz celog sveta.

Pored više od 300 članova ovog tima, podizanju svesti o negativnim posledicama zagađenja mora i okeana, doprineo je glumac Bojan Perić koji je podržao akciju.

Da podsetimo, adidas je nedavno u saradnji sa golmanom FC Barcelona Markom ter Štegenom i organizacijom Parley for the Oceans lansirao novu seriju patika za trčanje Ultra BOOST Parley i Ultra BOOST X Parley, čije je gornjište napravljeno od prerađene okeanske plastike. Samo jedan par ovog modela u proseku sprečava čak 11 plastičnih boca da završe u okeanima.

IMG_6268 City Green: Zeleno i na sopstveni pogon elle-beauty-plastic-gettyimages-182187418-1524167938 8 načina da koristite manje plastike u nezi lica i tela Pristan Buđenje Dunava · · · ·