Stray Dogg kreće na turneju
KULTURA · muzika

Posle odličnog nastupa na Main Stageu EXIT festivala ove godine, Stray Dogg kreće na turneju širom Srbije. Reč je, kao i prošle godine, o svojevrsnom nastavku „Americana Night“ festivala, a ovoga puta posetiće devet novih gradova u tri vikenda: Kruševac, Požarevac, Smederevo, Užive, Kraljevo, Valjevo, Inđija, Pančevo i Aranđelovac. Bend je objavio dva studijska albuma (“Almost” i “Fire’s Never Wrong”) – treći je najavljen za 2015. godinu i do danas je svirao skoro 100 koncerata.

Pored samostalnih nastupa, tokom karijere delili su binu sa mnogim slavnim domaćin i stranim muzičarima, a neki od njih su: Damien Jurado, Chinawoman, Scoutt Niblett, Mark Eitzel, Darkwood Dub, Obojeni Program, Rambo Amadeus.

Stray Dogg i dalje istražuje sebe i muziku koja ga okružuje, igra se atmosferom i stihovima, a svaki koncert je prilika da i oni, kao i publika koja ih gleda nauče nešto novo. Neumorno su krstarili Srbijom tokom serije besplatnih koncerata celog prošlog leta, ali i obilazili fanove u Hrvatskoj i BiH. Sličan program planiraju i ovog leta, kada će prvi put posetiti i Crnu Goru.

Tito & Tarantula Tito & Tarantula u Nišu Afghan Whigs „Matamoros“ – pogledajte ovaj zanimljiv spot Afghan Whigs „Matamoros“ – pogledajte ovaj zanimljiv spot Automatski nacrt Pogledajte: Suede sinoć na Exitu izveli „Trash“ Hju Lori Hugh Laurie i The Copper Bottom Band u Sava centru ·