naslovna
PULS GRADA · aktuelno

Grad Beograd je za predstojeće zimske praznike pripremio pregršt raznovrsnih programa u okviru manifestacije Beogradska zima, koja će zanimljivim zabavnim i kulturnim sadržajima od početka decembra do kraja januara obogatiti gradske prostore u želji da sugrađanima i posetiocima prestonice pruži nezaboravnu prazničnu atmosferu.

Trg Bajki je već 2. decembra zaživeo sa svojim programom u organizaciji Ustanove kulture Vuk – i traje do 30. decembra.

Srpske narodne bajke i bajke Braće Grim na platou ispred UK Vuk. Pored predstava, na trgu će se naći i tezge sa starim srpskim rukotvorinama, kao i malo lutkarsko pozorište.

Trg otvorenog srca ove godine je izmešten i nalazi se na potezu od Trga Republike ka Obilićevom vencu, a u postavljenom nizu simpatičnih drvenih kućica nalaze se praznični delikatesi – od toplih napitaka i slatkiša, preko novogodišnjih ukrasa, nakita, suvenira, igračaka, do tradicionalnih rukotvorina.

Na ovom mestu će se svakodnevno održavati programi namenjeni najmlađima – bajke i predstave za decu, nastupi mađioničara, klovnova, kao i čitanje bajki.

Trg Nikole Pašića obilovaće sadržajima od onih na omiljenom dečjem klizalištu, 1200 kvadrata leda (sponzor Lino) koje je otvoreno 21. decembra u 18 časova (koncertom Nevernih beba i druženjem sa Bebom Prasetom youtubera) koje je ovog puta dopunjeno sankalištem za najmlađe, Rockstar Gaming zonom, zanimljivim programskim sadržajima izdavačke kuće Klet (elektronska učionica), performansima i predstavama, kao i ugostiteljskim objektom.

Na platou ispred Hrama Svetog Save će na temu novogodišnjih i božićnih praznika biti održavani muzičko-scenski nastupi u programu Božič kod Hrama – ovde će se igrati predstave za decu, održavati koncerti, nastupi horova, solista, plesnih trupa i mađioničara.

Plato Trga Slavija će pod nazivom Open Air cinema tokom praznika počastiti posetioce filmskim projekcijama na otvorenom od 20 časova, među kojima će se pored par ekskluzivnih premijera naći i najveći filmski hitovi koji su obeležili mesece iza nas (sve uz ćebad i čajeve).

Doček na Platou ispred Skupštine nudi 3 dana muzičkih dešavanja od 21 čas:

30. decembar

Pobednici digital aktivacije Sviramo kaver

SARS

Stereo MC’s

Rudimental

Program OTMENO za ljubitelje klasike u Sava centru čine „hitovi“ klasične muzike u redovnom programu u Velikoj sali, kao i dodatan muzički program u holu

31. decembar

Saša Kovačević

Bajaga i instruktori

Haris Džinović

Dejan Petrović Big Bend

Jedan novi dan – 1. januar sa čak tri programska bloka

Aleksandar Sedlar i Beogradska simfonijeta sa gostima

Program: Šubert, Mocart, Verdi, Bize

Gosti: Solisti beogradske opere, Aleksandar Eraković, Bojana Vunturišević, Leontina Vukomanović sa horom Čarolija, Ana Stanić

Senidah

Rasta

Đorđe David i Deathsaw

Grampohonedzie

DISCIPLES

Dečji kulturni centar će u svom prostoru ponuditi zabavne i edukativne programe za mališane – sve najpopularnije božićine i novogodišnje melodije na koncertima kao i atraktivne radionice u prepodnevnim časovima.

Prvi dan nove godine tradicionalno je označen manifestacijom Ulica otvorenog srca, od 12 časova, koja se proteže na potezu od Svetogorske do Ulice Strahinjića Bana. Ova humanitarna manifestacija posvećena najmlađima organizovaće se i u drugim gradskim opštinama – Čukarica, Rakovica, Surčin, Mladenovac i Obrenovac. U manifestaciju Beogradska zima se uključuju različite gradske opštine koje će programe organizovati na svojim teritorijama.


Turnir NBA 2k19 Turnir NBA 2k19 u Dunk Shop-u Šarmiraj Novu godinu Šarmiraj Novu godinu i osvoji vrednu nagradu CC podrska mladima Profesionalno usavršavanje – revolucionarna novogodišnja odluka maxresdefault Mekoli Kalkin je ponovo sam u kući · · · · ·