kajak avanture 2
PULS GRADA · sport&rekreacija

Tokom leta u Beogradu možete se upustiti u jedinstven poduhvat, i probati da vozite kajak po Dunavu. Beogradske kajak avanture startovale su u junu, trajaće do početka septembra i organizuju se svakog radnog dana u dva termina – od 11 i od 17h.

Okupljanje zainteresovanih je na kraju Zemunskog keja, ispred prostorija sportskog  kluba No Fat No Stress. Nakon kraće obuke avantura može da počne – vesla se nizvodno do plaže Lido, i na ovoj peščanoj plaži Velikog ratnog ostrva je prva pauza. Nakon predaha vesla se uz obalu, pravi se krug oko ostrva, ponovo se odmara na plaži i kupa u Dunavu, i vraća do početne tačke.

Kajak avantura traje oko 3 sata, a organizator je sportski klub No Fat No Stress. Ovaj klub promoviše vožnju kajakom, rafting, biciklizam, planinarenje… Organizuju brojne akcije po Srbiji, a ovog leta su došli na ideju da Beograđanima ponude poseban izazov – vožnju kajakom po Dunavu. Danijel Đorđević iz ovog kluba navodi da imaju dosta kajaka i da su avanture namenjene svima – čak i početnicima i rekreativcima.

On ističe i da je sve veoma bezbedno – kajaci su stabilni i ne mogu da se prevrnu. Za veslanje nije potrebna posebna kondicija, a pre početka avanture održava se kraća obuka o načinima i tehnikama upravljanja kajakom, kao i o bezbednosti na vodi. Svi veslači dobijaju i sigurnosni pojas. Savet je i da se ponese voda, krema za zaštitu od sunca, kačket ili šešir, te da se obučete sportski i u skladu sa vremenom.

Cena jedne beogradske kajak avanture je 1500 dinara, a informacije o prijavljivanju mogu se videti na zvaničnoj fejsbuk stranici kluba No Fat No Stress. Tu su i informacije o drugim akcijama kluba – za 10. avgust najavljena je regata na Vlasinskom jezeru, a za 25. i 26. avgust Zaovinska kajak avantura – vožnja kajaka na prelepom, bistrom i tirkiznom jezeru Zaovine, na planini Tari.

2012.-Akcija-Vezbajte-jogu-sa-nama-Joga-savez-Srbije City letnja preporuka #6: Joga park na Adi rvacice naslovna Kako izgleda žensko rvanje u Japanu Reebok Aztrek OG Modna reinkarnacija devedesetih – veliki povratak Reebok Aztrek OG patika Screenshot-at-Mar-30-10-17-01 15 najboljih golova na Svetskom prvenstvu u Rusiji · · · · ·