lj3
PULS GRADA · aktuelno

Zahvaljujući firmi Catena media i agenciji MPG iz Beograda, Beogradski parkovi će konačno dobiti ljuljaške za invalide. Prva u nizu biće postavljena u četvrtak 16. maja u 10 časova, u parku na 25. maju – kod ulaza na bazen Milan Gale Muškatirović.

Ljuljašku Gepetto (Đepeto) proizvela je domaća firma Kreativni gradski centar iz Beograda. Izrađena je od čelične noseće konstrukcije u kombinaciji sa vodootpornom šperpločom i lameliranom nosećom gredom. Ova ljuljaška je veoma udobna i dizajnirana je tako da omogućava licima sa invaliditetom samostalno korišćenje, bez poteškoća.

Kako bismo na adekvatan način promovisali ovu lepu inicijativu, pozivamo vas da dođete na svojevrsno „otvaranje” tj. zvanično predstavljanje prve ljuljaške za invalide u Beogradu, a koje je zakazano za 16. maj u 10h, u parku na 25. maju – kod ulaza na bazen Milan Gale Muškatirović.

Ljuljašku će prezentovati predstavnici firme Catena Media i agencije MPG, koji su inicijatori i realizatori ove humanitarne akcije, a koja će se u narednim mesecima proširiti i na još nekoliko beogradskih opština, a zatim nekoliko gradova po Srbiji.

Postoji toliko načina da se unapredi život osoba sa invaliditetom u Srbiji, kojima je snalaženje u prostoru zbog nedostatka infrastrukture umnogome otežano. Ova inicijativa korak je ka promeni ove realnosti u nadi da će inspirisati još mnoge, slične.

Gabriel-and-Myllena National Geographic dokumentarac „Sajam nauke“ imaće besplatnu projekciju u okviru ovogodišnjeg BelDocs festivala Staropramen Staropramen na Street food festivalu proslavio 150 godina najbolje praške priče Igrackice Ruznjici u Happy Meal ponudi Igračkice „Ružnjići“ od 10. maja u okviru Happy Meal ponude BeFunky-collage (12) Megan Markl i princ Hari postali roditelji dečaka · · · · ·