Festival zmajeva
fotografija

Tridesetu godinu za redom na severoistoku Francuske održava se međunarodno takmičenje u puštanju zmajeva. Od 9. do 17. aprila sunce, more i po želji mnogih, vetrovi, biće jedino što će privlačiti pažnju posetilaca Berck-sur-Mera.

Prema zvaničnoj statistici na ovogodišnjoj smotri i takmičenju puštača zmajeva očekuje se više od 700 hiljada posetilaca, a ovaj broj ne bi trebalo da vas iznenadi, jer se ovaj nekada hobi danas razvija kao sport u svim onim zemljama koje se mogu pohvaliti dobrim vetrovima.

30. međunarodni festival u Berck-sur-Meru poznata je atrakcija zbog lepote ručno pravljenih zmajeva sa jedne, a sa druge strane zbog čarobnih koreografija koje oni izvode uz pomoć konopaca, vetra i veštine učesnika i takmičara. Festival je otvoren za sve, a to znači dobra zabava za različite uzraste – od onih najmlađih do penzionera.

U toku festivala deca u okviru radionica mogu da nauče da puštaju zmajeve ili da posmatraju izvedbe nekih od najpoznatijih i priznatijih takmičarskih ekipa. Kao i svake godine oni se trude da svoje zmajeve učine nezaboravnim vizuelnim iskustvom, za koje ste ponekad sumnjičavi da se ikada mogu podići među oblake, ali kada ih vidite kako se valjaju po nebu ostajete bez daha. Sa glavom u oblacima i stopalima utopljenim u meki morski pesak, ovo je mesto koje se može smatrati pravim malim zemaljskim rajem.

Šareni festival u kojem uživaju odrasli i decaOtvori galeriju
Kina u proteklih 100 godina Šta se sve promenilo u Kini za 100 godina Magija svetlosti Svetlosne instalacije: Polja sa 50.000 svetiljki Fotografije bez Photoshop-a Fotografije za koje mislite da su napravljene uz pomoć Photoshopa Biser istorije i drevne civilizacije uništen je slepim nasiljem Pre i posle ISIS-a ili kome je smetala Palmira · · ·